Очакваме да видим PlayStation 4 на 20 февруари

Очакваме да видим PlayStation 4 на 20 февруари
Sony обяви, че на 20 февруари организира събитие, на което ще покаже бъдещето на PlayStation. По всичко личи, че тогава ще се състои и премиерата на конзолата PlayStation 4, която досега познаваме под кодовото име Orbis. Компанията осигури и кратко видео, което може би разкрива и част от дизайна на устройството. Покани за събитието са били разпратени и до инвеститори в компанията, което показва важността му, макар че наскоро шефът на компанията сподели, че ще оставят Microsoft първи да покажат своята конзола.

Междувременно премиерата на следващото поколение на конзолата на 20 февруари беше потвърдена и от изданието Wall Street Journal, което твърди, че продажбите на устройството ще започнат по-късно през годината. Според източници на WSJ в сезона на предколедното пазаруване голямата конкуренция ще бъде между конзолите на Sony и Microsoft.

Допълнителната информация подсказва, че японците ще се опитат да интегрират повече възможности за социални игри, а фокусът ще е върху промяна в начина на взаимодействие в конзолата вместо в значително подобряване на техническите й характеристики. Все пак ще продължи да работи с игри върху дискове, макар че Sony са обмисляли да махнат оптичното устройство. Конзолата най-вероятно ще използва процесор и графичен чип от AMD, което ще затрудни съвместимостта със заглавията за PS3.

Така краят на февруари ще се окаже пълен с изненади за феновете на технологиите. На 19 февруари очакваме да видим следващия топмодел на HTC, а на 25 февруари започва мобилният конгрес, който ще ни донесе много новини за смартфони, таблети и приложения.