Очакваме и по-евтини модели от OnePlus

Очакваме и по-евтини модели от OnePlus

С най-новите си смартфони OnePlus 8 и 8 Pro, компанията навлезе в по-високия ценови сегмент при смартфоните. По този начин OnePlus до голяма степен се отклони от мисията си да предлага модели от висок клас с по-достъпни цени спрямо конкурентите си.

Сега от интервю на Главния изпълнителен директор на компания Пит Лау за Fast Company научаваме, че е възможно скоро да видим и нови по-достъпни устройства. Тези по-евтини смартфони ще отговарят на високите стандарти на OnePlus.

От компанията признават, че много от потребителите искат по-евтини продукти, но на този етап не се споменават специфични устройства. Доста е вероятно бележките на Лау да са за модел с името OnePlus Z. Очаква се той да е с чипсет Snapdragon 765G с 5G модем и отвор в дисплея, в който ще е поставена селфи камерата. Според слуховете телефонът може да се появи през юли.

Намеренията на OnePlus са да изгради цялостна екосистема от продукти и услуги, каквато практика имат и някои от останалите големи производители. Всичко това обаче става на фона на преструктуриране, което включва и съкращаване на голяма част от служителите в Европа. Въпреки това по-евтините модели ще се предлагат и в Европа. Целите са за високи продажби на устройства с по-ниски цени.

Източник: Fast Company