Очилата с добавена реалност Apple Glasses могат да се появят най-рано през 2022

Очилата с добавена реалност Apple Glasses могат да се появят най-рано през 2022

От доста време сме свидетели на слухове за това, че Apple подготвя очила за добавена реалност, а сега анализаторът Минг-Чи Куо споделя, че въпросните Apple Glasses ще се появят най-рано през 2022. Наскоро подобна информация се появи и в тайванското издание DigiTimes, като там се посочваше, че очилата могат да дебютират до 2022.

Подобна информация се появи и в анализ на The Information, а според слуховете те ще имат форма, наподобяваща на Oculus Quest, но с по-изискан дизайн и по-лека и удобна конструкция. Най-вероятно ще включват и дисплей с висока резолюция, като ще разчитат на iPhone за изчислителната мощ.

По този начин ще е възможно постигането на споменатия компактен и лек дизайн. Те най-вероятно ще работят под нова операционна система – rOS (reality OS), като Apple проучват възможността за внедряване на сензорно управление, гласова активация и управление чрез жестове с глава.

Освен това Куо споделя, че Apple работи върху два нови модела iPad, включително такъв с 10.8-инчов и 8.5- до 9-инчов iPad‌ mini. Те ще бъдат представени съответно през второто полугодие на 2020 и първата половина на 2021. Новите таблети ще имат и по-достъпни цени, а основен доставчик на сензорните панели ще е GIS.

Източник: MacRumors