Очилата за виртуална реалност Google Daydream View струват 69 евро

Очилата за виртуална реалност Google Daydream View струват 69 евро

Заедно с първите смартфони, които поддържат платформата за виртуална реалност Daydream, Google представи и първите очила, които ще могат да се използват с тях. Daydream View ще са на пазара през ноември на цена 69 евро и освен че са потребителски продукт служат и като референтна платформа за другите компании, които искат да направят свои очила за платформата. Очилата са изработени от олекотени материали и мек текстил (теглото е под 200 грама) и имат подвижна предна част, която служи за фиксиране на телефона. Лицевата маска е закрепена с велкро за лесно сваляне за почистване, а компанията ще продава допълнителни маски.

Google е добавила NFC чип в предния панел на очилата, който ще активира в поставения телефон напомняне за стартиране на приложението Daydream. Затварянето на панела става с еластични ленти, а за точното позициониране на телефона се грижи специална система за автоматично напасване. Управлението става чрез безжичен контролер, в който са добавени необходимите бутони и сензори за отчитане на движение, а когато не се използва, може да бъде поставен в очилата. Daydream View ще се продава от началото на ноември – в Щатите ще струва 79 долара, а в Европа го очакваме за 69 евро.

По отношение на съдържанието Google демонстрира игра, която е свързана с филма “Fantastic Beasts and Where to Find Them”, а освен това показа как изглеждат през очилата Street View и 360-градусовите клипове в YouTube. Чрез съответни приложения ще бъде осигурен достъп и до Hulu, HBO и Netflix. Компанията обещава поддръжка в Google Play Movies и Google Photos, а партньори като The New York Times и The Wall Street Journal ще осигурят допълнително съдържание. Очакваме и много игри като Wonderglade, Gunjack 2, LEGO BrickHeadz, Mekorama, Need for Speed, EarthShape, Danger Goat, Home Run Derby и Hungry Shark World.

Източник: Google