Огромен пиратски интерес към премиерния епизод от последния сезон на Game of Thrones

Огромен пиратски интерес към премиерния епизод от последния сезон на Game of Thrones

Game of Thrones се завърна в началото на тази седмица с премиерата на първия епизод от последния си сезон и както може да се предположи зрителският интерес е огромен. Според статистика на HBO общо 17.4 милиона души в САЩ са гледали премиерното излъчване на епизода през трите платформи на компанията (кабелен канал, HBO Go и HBO Now). Най-много от тях (11.8 милиона) са предпочели да гледат телевизионното излъчване, а останалите (5.6 милиона) са избрали стрийминг платформите.

И макар данните за зрителите през официалните канали да са впечатляващи, още по-интересни са тези за хората, избрали да пиратстват съдържанието. Техният брой е достигнал 55 милиона през първите 24 часа от премиерата на сезона, сочат данни на фирмата за анализи MUSO. Основният източник за нелегално гледане са били неофициални стриймове, които са ползвани от 76.6% от зрителите, следвани от уеб изтегляния с 12.2%, публични торенти (10.8%) и частни торенти (0.5%).

Най-много нелегални гледания са отчетени в Индия (около 10 милиона), което се отдава на по-ограничения достъп до сериала, следвана от Китай (около 5 милиона) и САЩ (близо 4 милиона). Очакванията са интересът да продължи да расте с наближаването на последния епизод и финала на целия сериал.

Източник: The Verge

Оферти на деня