OnePlus 5T е с подобрена камера и 18:9 дисплей на същата цена

Няколко седмици преди да навърши четири години, китайската компания OnePlus представи своето следващо мобилно устройство, което, вече знаем, че носи името OnePlus 5T. През последните дни разбрахме почти всичко за смартфона и е време да разберем детайлите от източника. Устройството предлага 6” AMOLED дисплей с резолюция 2160 x 1080 пиксела и съотношение 18:9, а това е довело до преместване на сензора за отпечатъци върху задния панел. Дисплеят се е сдобил с нова система за автоматично адаптиране към околната светлина, така че би трябвало да е добре четим и под силна директна светлина.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Смартфонът отново предлага чипсет Snapdragon 835, 6GB/8GB RAM, 64GB/128GB вградена памет и система Dash Charge за бързо зареждане на батерията с капацитет 3300 mAh. Операционната система OxygenOS е получила допълнителна функционалност, макар че все още е базирана на Android, а програмата за бета тестове на Oreo ще бъде отворена през декември. Сред новите добавки е опция за отключване с лицево разпознаване (ползва се предната камера) и възможност за паралелна работа на няколко копия на едно приложение – например така може да ползвате два акаунта в Skype или WhatsApp. Подобна възможност вече се предлага от други китайски производители, така че не е нещо изненадващо.

Голяма промяна има при двойната основна камера. Тя вече включва два сензора с еднакво фокусно разстояние (27,22 мм) и еднаква бленда – f/1.7. Основният сензор остава непроменен от OnePlus 5 – 16МР Sony IMX 398, а вторият вече е Sony IMX 376K, който пак предлага резолюция 20MР. Според компанията вторият сензор е специализиран за снимане при намалена осветеност, като комбинира данните от 4 пиксела в един, но тепърва ще разберем как се представя. Камерата отново предлага портретен режим, но качеството му би трябвало да е подобрено. Продажбите на OnePlus 5T в Европа започват на 21 ноември, а цената остава непроменена – 499 евро за версията с 6GB/64GB памет и 559 евро за тази с 8GB/128GB.

Източник: OnePlus