OnePlus обещава 3 основни ъпдейта на Android за флагманските си модели

OnePlus обещава 3 основни ъпдейта на Android за флагманските си модели

OnePlus обяви сериозна промяна в своята софтуерна политика, която ще доведе до осигуряването на три ъпдейта до основни версии на Android и четири години поправки на сигурността за флагманските смартфони на компанията.

Заедно с това OnePlus разкри, че след обявеното наскоро интегриране с Oppo, е било взето решение за интегриране на софтуерната основа на платформите OxygenOS и ColorOS. Първата се ползва в телефоните на компанията за международните пазари, а втората е в устройствата на OnePlus и Oppo в Китай.

Вземи OnePlus 9 Pro, 256GB + 8GB RAM  от Citytel на промо цена. Безплатна доставка до София, възможност за изплащане.

Това сливане вероятно няма да бъде забелязано от потребителите, тъй като ще се случи на заден фон. Според компанията този ход ще осигури достъп до по-голям екип разработчици и повече изследователски ресурси. Това ще подобри потребителското преживяване с OxygenOS, която остава за международните пазари. Съществуващите устройства ще преминат към интегрираната версия с ъпдейта до Android 12.

Както стана дума OnePlus ще осигури 3 години основни ъпдейти на Android и 4 години поправки на сигурността за флагманските модели с начало серията OnePlus 8. Продължаваме с Nord и Nord CE, които ще получат две основни версии на Android и три години поправки на сигурността. И за финал за серията Nord N ще има един основен системен ъпдейт и 3 години поправки на сигурността.

Източник: OnePlus