OnePlus ще е сред първите производители на 5G смартфони

OnePlus ще е сред първите производители на 5G смартфони

По време на конференцията Qualcomm 4G/5G Summit в Хонгконг станаха ясни и част от плановете за 5G на някои от водещите производители на мобилни телефони. Съоснователят на OnePlus Карл Пей обяви в рамките на събитието, че неговата компания ще е сред първите, които ще предложат на пазара смартфон с поддръжка на мрежи от пето поколение. В устройството ще бъде вложен модем X50 на Qualcomm, който ще работи съвместно с антенния модул QTM052.

Моделът няма все още име, но следвайки традицията, е почти сигурно, че той ще се продава като OnePlus 7. Президентът на Qualcomm Кристиано Амон съобщи, че през 2019 ще бъдат представени поне два флагмана с 5G. От компанията обявиха и списъка на своите партньори за устройства с поддръжка на мрежи от пето поколение. Сред заявилите желание да използват X50 модема са Asus, HMD Global, LG, Motorola, Oppo, Sony, vivo и Xiaomi.

От големите играчи не бяха споменати Huawei и Samsung, но това вероятно се дължи на обстоятелството, че и двете компании използват собствени чипсети във флагманските си продукти и разработват свои модеми. Apple също отсъстваха напълно от събитието, което вероятно се дължи на обтегнатите им отношения с Qualcomm, които в крайна сметка доведоха до преминаването към модеми на Intel.

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция