OnePlus ще обнови до Oxygen OS 10 всички модели от OnePlus 5 насам

OnePlus ще обнови до Oxygen OS 10 всички модели от OnePlus 5 насам

По време на представянето на OnePlus 7T Pro от компанията се похвалиха колко бързо разпространяват обновленията на Android за своите устройства, което се дължи на честотата на провежданите бета програми. Отбелязва се и положителната нагласа на почитателите на марката към графичния потребителски интерфейс Oxygen OS. Интересно беше да научим, че за обновлението до Android 10 на OnePlus 7 и 7 Pro OnePlus на компанията са били необходими 17 дни.

Още по-интересно е и заявеното намерение за разпространяване на Oxygen OS 10, която е базирана на Android 10, до всички модели на компанията след OnePlus 5. За OnePlus 6 и 6T това ще стане още през настоящия месец, а за 5 и 5T през второто тримесечие на следващата година. На този етап няма информация за провеждането на бета програми преди актуализацията, но е доста вероятно това да се случи.

Препоръчани оферти

  • FYI: Устройствата от 7-ма серия, които излязоха пролетта имат сериозен bug, който все още не оправен във версията на firmware-а за Андроид 9. А bug-а е много неприятен. Устройството "умира" без никакво предупреждение и е нужна специална комбинация от бутони, за да се съживи...
    bojidar_wan
  • Относно: "Интересно беше да научим, че за обновлението до Android 10 на OnePlus 7 и 7 Pro OnePlus на компанията са били необходими 17 дни." Това няма как да е вярно твърдение, защото 10-та не се разпространява на всички устройства, а на малък кръг от такива. Мога да потвърдя, че 7-цата, която ползвам, все още не е получила обновление.
    bojidar_wan