OnePlus Watch има стилен дизайн и издържа до две седмици с един заряд

OnePlus Watch има стилен дизайн и издържа до две седмици с един заряд

Заедно с новата си серия смартфони OnePlus 9, компанията представи и първия си умен часовник, OnePlus Watch. Моделът има кръгъл екран и е с размер 46 мм, като страничната рамка на конструкцията е полирана ръчно. Дисплеят е с диагонал 1.39 инча и гъстота на пикселите 326 пиксела на инч. Корпусът е от неръждаема стомана, а стъкленото покритие на екрана е с 2.5D извивка.

Часовникът има сертификации 5ATM и IP68 за прахо- и водоустойчивост. Устройството може да проследява над 110 вида тренировки и има технология за автоматично стартиране на засичането за някои от тях, включително тичане и джогинг.

Моделът може да отчита пулс, изминато разстояние, изгорени калории, скорост и SWOLF ефикасност при плувците. Наличен е вграден GPS за по-точно проследяване без наличието на телефон. Полезни добавки са още възможностите за следене на нивото на кислород в кръвта и стреса, а освен това има упражнения за дишане, както и предупреждения за прекомерен сърдечен ритъм.

Сред интересните и полезни опции са тези за отговор на известия и провеждане на разговори през свързания телефон. OnePlus Watch включва 4GB вградена памет, от които са достъпни 2GB. Пространството може да бъде използвано за съхранение на музикални файлове и слушането им директно през Bluetooth слушалки. Часовникът може да се свърже и към OnePlus TV и да бъде използван като дистанционно за някои функционалности.

OnePlus Watch има батерия с капацитет 402 mAh, която му позволява да предложи до две седмици издръжливост с един заряд при по-ограничено използване. Има и технология за бързо зареждане, като за пет минути се постига заряд достатъчен за цял ден.

Освен Classic Edition, компанията ще предложи и Cobalt Limited Edition, който е с по-луксозен дизайн. Конструкцията на тази лимитирана версия от кобалтова сплав, която е хипоалергична и два пъти по-твърда и издръжлива на корозия спрямо стандартната неръждаема стомана. Дисплеят тук е с покритие от сапфирено стъкло със специална обработка. Това му дава твърдост от 9 по скалата на Моос. Панелът също е по-ярък.

OnePlus Watch Classic Edition ще се предлага в черен и сребрист цвят от 14 април на цена 159 евро.

Източник: OnePlus

 • Да де, ама пак - тези 2 седмици са ми малко утопични. Поне са уточнили "при по-ограничено ползване"...макар и да не ни се ще да се ограничаваме. А и цената е по-нормална от на други брандове часовниците.
  vetreca
 • И в сайта на OnePlus не пише с каква ОС е.Вероятно тяхна,но ако някой знае,нека сподели. Вече казаха, че ползват RTOS платформа. Затова издържа две седмици с едно зареждане. Аз не съм против това, даже напротив и затова харесвам моделите на Huawei, но щеше да е добре да бяха вкарали NFC за безконтактни плащания.
  chilko
 • И в сайта на OnePlus не пише с каква ОС е.Вероятно тяхна,но ако някой знае,нека сподели.
  ne4o
 • Навремето си купих Vector Luna поради същата причина, че прилича на часовник, а не на евтина пластмаса, и вече другата, че работи с WP.
  n1