Oppo Find X ще струва 999 евро

Китайската компания Oppo разкри и останалите детайли за впечатляващия смартфон Find X, който предлага подвижна камера и дисплей, който заема почти цялата предна повърхност и не е изрязан. Вече научихме основните му характеристики, а събитието в Париж донесе и останалите важни детайли като цена и начало на продажбите. Започваме с цената, която противно на очакванията не е никак ниска.

Oppo обяви, че версията на устройството с 256GB памет ще се продава на цена 999 евро (възможно е да има и по-евтин модел с по-малко памет), а началото на продажбите ще е през август. Засега не е ясно дали тогава Find X ще се появи едновременно в Европа и Северна Америка или само в един от регионите. На събитието компанията обяви, че скоро започва официално дейност в Европа, а първите страни, в които ще предлага продуктите си са Испания, Франция, Италия и Холандия.

Китайската компания явно следва примера на Huawei, защото освен, че организира глобалната си премиера в Париж обяви, че ще си партнира с Lamborghini и ще пусне специално издание на Find X с логото на италианската компания, текстура с въглеродни влакна и батерия с капацитет 3400 mAh, която се зарежда напълно за 35 минути благодарение на технологията SuperVOOC (50W). Това устройство ще струва 1699 евро и ще има 512GB памет.

Източник: Oppo

 • [Quote]Нещо по-различно ли казах/написах от теб, че ме и цитираш? [/Quote] Говориш на Вито за злоба (или каквото беше там в поста), а виж се какви ги пишеш... Кому е нужен тоя тон?!?! [Quote]Освен бизнесмен ентусиаст, за който 2к да пръсне ЕЙ така, за пробата, друга причина не виждам.[/Quote] Правилно се самоцитираш, но да ти поясня нещо: нито един "бизнесмен ентусиаст" по света не пръска ей така пари, за пробата. Аз лично (знаеш това) имам три карти, в един основен апарат Apple и другите две в един двусимов Андроид. Има голяма разлика дали купувам нещо за проба и пръскам ей така пари, защото ги имам бол или взимам апарат, защото търся този, който ще ми пасне като размер, батерия, софтуерна подредба, качество на камерата и т.н. Та взимам даден апарат, ползвам го точно 2 или макс 3 дни и ако не ми допадне по ред причини, намалявам цената и го пускам да се продава. И знаеш ли, до сега през годините не съм имал апарат, който да задържа в продажба повече от 2-3 дни - тоест купува се веднага. По повод апарата от темата: не случайно още в началото на темата коментирах да не се гледа обявената цена като чисто число, защото в чайна ще го пуснат оператори субсидиран и то в достатъчно добро намаление, за да се купува от китайците. Обичана е марката от тях и не случайно доста години и в топ продаваните марки там. Същото е и със Самсунг в едни други краища на света и с Apple в трети край на света и т.н. Нима апаратите по 1000 долара в целия свят не се дават от оператори в САЩ за 200-250 долара първоначално (за новият модел говоря)? А Гелето не виждам причина да не вдига палец, при положение, че е съгласен с поста ми. Темата не мисля е за заключване или поне докато няма псувни, обиди и т.н. за мен е нормално да има и такива и онакива коментари. пп. Няма повече да те цитирам и да ти отговарям, мир да има само!
  algor
 • [Quote]Ама масата от хора гледат да вземат максимума на добра цена.[/Quote] Е тоя телефон стана ясно, че не е за масата от хора, а за algor и компания. :D
  Вито
 • А това прочете ли го, или и ти избирателно цитираш, ЕЙ така за спорта?! [Quote]Освен бизнесмен ентусиаст, за който 2к да пръсне ЕЙ така, за пробата, друга причина не виждам.[/Quote] Имах предвид хора като теб - бизнесмени, с големи възможности! Ама масата от хора гледат да вземат максимума на добра цена. Нещо по-различно ли казах/написах от теб, че ме и цитираш? Казах, че няма смисъл да пиша повече в тая тема, но ти ме предизвикваш, а гелето вдига палци като стопаджия по магистрала Тракия вместо да заключи темата. Нали спора бил безсмислен???
  Ванката
 • (yes)(yes)(yes)(beer)
  geleto_
 • [Quote]Никой не вдяна, защо трябва да плати 2 бона за китаец с последен хардуер, след като OnePlus 6 и Mi Mix 2S със същия хардуер идват на цена до 1300 левчета?! И кой ще ги даде тези пари без читава гаранция?[/Quote] Много прост отговор има този въпрос, зададен за спорта: някоя ще даде 2 бона за този телефон по същата причина, поради която аз си купих LG V30 като излезе за 1600 лева, а не си купих Samsung Galaxy S8 за 1200 лева с гаранция(примерно)... Или защо си купих за 1480 лева LG V20, а не си купих Huawei P9 за 1150 лева и с три години гаранция... Или по същата причина, която си купих преди това Samsung Galaxy Note 7 от Дубай за 1500 лева, а не си купих HTC 10 за 1200 лева с гаранция... И така нататък. Давам, бе, давам и по 2 бона за апарати без гаранция и съм наясно, че ако нещо се скапе ще си го оправям както и където мога. Тук като имаш хиляди случаи на отказана гаранция какво?!?! Уж имаш на хартия и по цена гаранция, ама на практика нямаш. Ай моля ти се, изкара и ти едни аргументи...
  algor
 • И нещо интересно от Vivo (да не пускам нова тема) https://3dnews.ru/971526
  StefiMo
 • Голям БЕЗСМИСЛЕН СПОР. Какво кара човек да си сменя телефона всяка година? Който го кефи, със здраве да си го ползва!
  geleto_
 • [Quote]С кое оправдава цената от почти 2000 лв.? Ако случайно си го купя и го изпусна на земята, след това ще си купувам нов, защото нямат сервиз(и), поддръжка и аксесоари.[/Quote] Добре, де, толкова ли е трудно човек да помисли над [B]собствените[/B] си въпроси? С кое оправдава цената от почти 2000 лева? Отговорът е елемнтарен и вече го казах. Не си купуваш този телефон, за да цъкаш игрички на него, да обикаляш безкрайния интернет или дори да снимаш със силно посредствената камера, която се видя, че има. Купуваш си го, защото следваш изрично тренда, наложен от абсолютно всеки един сайт - дали за новини, дали за ревюта, дали Youtube - за това как, разбираш ли, notch-а ти изяжда храната, реже ти 10 санта от к**а и след това директно отива да ти краде бизнеса, колата, къщата и жената, а пък ако видиш нещо различно от дисплей на предната страна на телефона ти значи не живееш в 2018. Купуваш го, защото имаш пари да си правиш удовлствието по същия начин, по който си купуваш и Ферари. Затова и едва ли ще има милиони бройки произведени/продадени. Няма да го видиш по големите вериги, защото целта не е обикновенния за днешно време потребител, който има няколко важни приложения, от време на време намира нови и зпозлва телефона си постоянно. Не пасва и на този начин на употреба. Но ги има хората, които си купуват телефон, за да си начешат крастата, а след 3-4 месеца като излезе друг интересен вадя пари и за него. За тези хора изборът е ясен. Толквоа ли е трудно в този форум да се приеме, че хората имат право на различна гледна точка, различен живот и различен начин на употреба на устройствата си? А бай Георги като дойде и те пита за какво ти е този телевизор в ръката да му се дзвериш постянно, да си разваляш очите, да те пристрастява, да те прави мързелив, че и пари да даваш за това, когато той си прави ало-ало по неговата 1100 и животът му е пей сърце сутринта с козичките, вечерта с овчичките ти какво ще му кажеш? Няма ли и да му кажеш, че хората са различни и имат различни нужди? Поне от Oppo ти предлагат нещо различно за цената си, макар и да е различно само в момента, само за няколко месеца. А останалите какво? До толкова се различават един от друг, че днес ако ползваш S9, G7, P20, Mi8 или каквото и да ти падне в ръцете единствената по-голяма ралзика, която ще усетиш, е коя групичка във форума ще защитаваш. :D
  muamamu1
 • Точно така Center и изкопирали брутално формата на Samsung S9. Foto, да са ти живи и здрави синовете, но все пак е форум за телефони и е нормално да се пише за тях. Има хора си работят и си запълват времето пред компютъра. Няма лошо. Мисля , че се получи добра дискусия!
  apolon25
 • Благородно ви завиждам, че намирате толкова свободно време в разгара на деня .... за такъв безсмислен спор. Повече от 4 страници се води дискусия, която по никакъв начин няма да свали цената на телефона, нито пък ще убеди повечето от нас, че това е реалната му цена. Тоест имаме свободно време, разполагаме с аргументи и защитаваме до край своята теза. На мен пък ми е любопитно защо има Х в наименованието на телефона, а не примерно Y или Z. Прочетох много аргументирани мнения, но наистина всичко това е загуба на време. Предлагам на модераторите във форума да предложат една анкета колко трябва да струва Oppo Find X на пазара и да затворим темата. Присъединявам се към съвета на Ванката и ще отделя няколко часа на двамата си синове вместо да чета и пиша за Oppo Find X.
  gog88
 • https://www.youtube.com/watch?v=-hJZUiZCu3w
  bloodknight2012
 • [Quote]npet: След първите страници, разговорът е винаги на съвсем друга тема [/Quote] А, ти какво очакваш да бъде? Темата е за цената от 999 евро. Въпросното Oppo какво предлага освен "по-малки" рамки без изрезка? Нито е с чист Android, нито е с някакъв невиждан до момента хардуер освен изскачащата част с камерите, която е механична, а механичните части рано или късно се износват/повреждат. Липса на водо/прахо устойчивост, безжично зареждане също липсва, а пък със стъклен панел, ама за какво? С кое оправдава цената от почти 2000 лв.? Ако случайно си го купя и го изпусна на земята, след това ще си купувам нов, защото нямат сервиз(и), поддръжка и аксесоари.
  centur
 • След първите страници, разговорът е винаги на съвсем друга тема :D
  npet
 • Иновации и изследвания в Китай има много. Напр. "CNI laser" се мъчиха доста да прекарат лъча през разни кристали, за да получат перфектен син цвят. Huawei и Xiaomi неслучайно инвестират в собствени процесори. Естествено, че са леко дървени в началото. Но иновациите първа предстоят, Китай инвестира все повече в наука. Ние да му мислим. Големи производители на електроника в Европа вече (почти) няма, тежката индустрия също страда, за България да не говорим, даже научно-техническото разузнаване закрихме, т. е. и последната ни надежда да откраднем някоя технология, някое лекарство...
  tzincbg
 • iavorski, дали изказването ми е повърхностно, може да го кажеш само ако имаш нещо конкретно да ме обориш. С празнодумства не става. Имали китайците иновации - пълни простотии. В коя област ги имат тези иновации - в космическата сфера ли, в електрониката ли, в автомобилостроенето ли, в кое? Ако аз съм 8-ми клас, то си трябва да си в детската градина.
  Spikul
 • [Quote]Радвайте се на хубавото време навън, и за момент ги оставете тия телефони, за да обърнете внимание на приятели и близки. [/Quote] (yes)(beer)
  polarr31
 • [Quote]Иновация и Китай са идеален пример за оксиморон[/Quote] Ето тук си тотално в грешка. Китайците си изобретяват и си произвеждат много неща / не говоря за телефони / собствена разработка от нулата. Включително и качествени. Извинявай ама изказването ти е абсолютно повърхностно и е в стил - аз съм вече 8-ми клас.
  iavorski
 • Зададох ти прост въпрос, а ти пак намеси Епъл и Самсунг. Много омраза си насъбрал човече, по-леко с нервите, че 90% от болестите са заради тях. Опитах се да върна спора в темата ПО темата, а именно - защо трябва някой да плати за единия екран (визия) 700-800 лева отгоре, при наличието на същия хардуер вътре, като при OnePlus 6 8/256gb и Mi Mix 2S? Освен бизнесмен ентусиаст, за който 2к да пръсне ЕЙ така, за пробата, друга причина не виждам. Иначе няма спор, че телефона изглежда страхотно, но нищо по този телефон не е тяхна разработка, че да са го калкулирали в цената. Аз спирам до тук, защото е безсмислено. Радвайте се на хубавото време навън, и за момент ги оставете тия телефони, за да обърнете внимание на приятели и близки. (beer)
  Ванката
 • Тъй ли? Не думай. А кой го произвежда този иновативен дисплей другарю разбирач? Иновация и Китай са идеален пример за оксиморон. Ама нали ти имаш китайска пръчка и трябва да спиш спокойно, та дай сега да пишеш простотии.
  Spikul
 • Щото хората са се постарали и има иновация, има и цял дисплей на предната страна. Който иска купува, който не иска се примирява с "иновациите" на Самсунг и Епъл, които са измислили всичко в тоя свят и т.н.
  Вито