Oppo хванати да манипулират резултатите от бенчмаркове

Oppo хванати да манипулират резултатите от бенчмаркове

Манипулирането на резултати от приложения за бенчмаркове не е нещо ново и в миналото редица фирми бяха хващани в опити да постигнат впечатляващи цифри със своите продукти, които обаче не отговарят на стандартното им представяне при нормална употреба. Виетнамски блогър разкри, че Oppo F7 също е със специално оптимизиран за бенчмаркове софтуер. Блогърът забелязал, че процесорът MediaTek Helio P60 постига значително по-високи от очакваните резултати в тестовете на AnTuTu. За да провери своето подозрение, той създал фалшиво приложение, което само твърди, че е AnTuTu.

При стартирането му смартфонът винаги увеличавал тактовата честота на процесора до максималните 2.0 GHz, без да се съобразява с евентуално прегряване. По този начин устройството успява да постигне в AnTuTu резултати, които са значително по-добри от тези на конкуренцията в същия клас. Тази производителност обаче е налична само в режима на максимално натоварване, който не е активен при обикновена ежедневна употреба, а клокването на Helio P60 води със себе си и реална опасност от прегряване на телефона.

Източник: GizmoChina

 • Е, имат някакво значение тестовете - напр. Уж еднакви VIA и Mediatek навремето - първият изкара 1000 точки, вторият 5000. Ясно беше, че Via ce провали ха И при мобилните процесори и дотам бяха.
  tzincbg
 • Точно, и аз като правя теста, телефона ме пита да превключи на Производителен режим както го водят. Голямо манипулиране хахахах
  s_l_a_d_u_r_
 • Безумно е при покупката на смартфон да се влияеш от бенчмаркове :D:D:D На нито един мой телефон не съм правил измервания, нямам и намерение да правя !!!
  Боби13
 • Абе Медиатек не, повече ток хаби, по-малко вероятно е да се появи къстъм ром. За теста ми е все едно.
  tzincbg
 • Само че колата ако покаже 500 коня на диното и на пътя ще ги имаш конете,а явно с този телефон не е така.Проблема е не че телефона няма да издържи ежефневно натоварване,а просто не позволява да се натоварва и съответно не е производителен,както на тестовете.
  BANANA_18