Oppo представи зарядно за смартфони с мощност 125W

Oppo е сред водещите разработчици в сферата на технологиите за бързо зареждане, като сега компанията представи и най-новите си решения в тази насока. Китайците анонсираха няколко продукта, включително технологии за зареждане с мощност 125W, 65W AirVOOC за безжично зареждане, компактния 50W mini SuperVOOC адаптер и мини зарядно с мощност 110W.

Системата за зареждане при мощност до 125W може да зареди батерия с капацитет 4000 mAh до 41% за пет минути. За 20 минути такава батерия може да бъде заредена изцяло. За да се гарантира сигурността, се разчита на три паралелни ленти за зареждане. Вградени са и 10 допълнителни сензора за проследяване на температурата.

Технологията за безжично зареждане AirVOOC беше представена с концептуално зарядно с кръгообразен дизайн за по-добро охлаждане, стъклен панел за оптимално разсейване на топлината и две паралелни намотки за по-висока ефективност. Тя работи при същата мощност като при познатата ни жична технология SuperVOOC 2.0. С нея пълното зареждане на батерия с капацитет 4000 mAh отнема около 30 минути.

Това зарядно в момента е в етап концепция, тъй като Oppo не предлага смартфони, които да поддържат стандарта. В основата на зарядната станция е интегриран вентилатор, който намалява температурата с два градуса по Целзий.

50-ватовият mini SuperVOOC адаптер е доста компактен и е предназначен за лесно пренасяне в чанта или дори джоб. Той е съвместим с VOOC протоколите и работи, като използва технология за пулсово зареждане. Чрез премахването на електролитен кондензатор Oppo постига предаването на голям обем електричество на слотове от по 40 милисекунди.

Същият е подходът и при мини флаш зарядното, което дава мощност до 100W. Този адаптер е малко по-голям от портативния модел и е съвместим с всички популярни стандарти на компанията. Според Oppo с него могат да бъдат зареждани и устройства на други производители, но при по-ограничена мощност.

Към юни месец тази година Oppo има подадени заявки за над 2800 патента в областта на бързото зареждане. Над 30 модела на компанията поддържат технологии за бързо зареждане, като те се използват от над 157 милиона потребители.

Източник: Oppo

 • Летището ще е първото място,където ще му го приберат Интересно отде ги съчинявате такива глупости и откровени лъжи? Всеки месец поне 2 пъти излизам от БГ (тоест 4 пъти минавам през проверки) и винаги нося поне 3 зарядни и сноп жици и никой никога не ми е казвал и думичка. Та дай да спрем с лъжите и глупостите от агенция ЕЖК, а :roll:
  msgg
 • И на кого за му притрябвали такива зарядни?
  Летището ще е първото място,където ще му го приберат
  Защот ще го приберат?
  radko89
 • И на кого за му притрябвали такива зарядни? Летището ще е първото място,където ще му го приберат
  amato17