Oppo също бяха хванати с манипулирани бенчмаркове

Производителите на смартфони от години се опитват да излъжат бенчмарковете и чрез специални оптимизации да постигнат по-високи резултати за своите устройства. В миналото в използването на подобни практики бяха заловени Samsung, Huawei, OnePlus и редица други, а сега към тях се присъедини и китайската компания Oppo.

Аксесоари за:

От UL Benchmark, които са създатели на 3DMark и други популярни приложения за тестване на производителност, обявиха в съобщение, че тестовете на актуалния флагман Oppo Find X са били манипулирани и телефонът е бил настроен да работи с повишена производителност при стартиране на 3DMark, което е довело да нереално високи резултати.

От UL Benchmark са тествали Find X и със специална версия на приложението, която не е публично достъпна, и са получили съвсем различни резултати. Причината за това е, че софтуерът на Oppo не разпознава кода на вътрешната версия на 3DMark и съответно не включва телефона в специалния оптимизиран режим.

Същият ефект е бил наблюдаван и при Oppo Find 7. Впечатляващото е, че разликите в резултатите са действително драстични. При Find X реалният резултат е с цели 1200 точки по-нисък от манипулирания, докато при Find 7 разликата е над 300 точки. В резултат на разкритието и двата модела са отстранени от базата данни на 3DMark.

Източник: UL Benchmarks

  • Телефона ли определя дали човек е "фен на компромисите"?
    polarr31
  • Абе то и трицилиндровия двигател от 900 кубика на базовия модел примерно на WAG автомобил ще търкаля купето от точка А до точка Б, както и 2,5 литровия. Е.. ще с пъплиш зад тировете с 20 из баира, но две добри няма. Не че е лошо да си фен на компромисите. Просто повечето хора , когато имат избор, предпочитат комфорта. Пък и нещо полезно да свършат с комбито, натоварено с пет човека и багаж.
    A4i