Oppo ще пусне смартфон с 10х-zoom през второто тримесечие

Китайската компания Oppo ще пусне на пазара смартфон, чиято камера ще предлага 10-кратно приближение. Това ще се случи през второто тримесечие на годината. Модулът, който Oppo ще използва, съдържа три камери. Първата ще е 16 мм широкоъгълна (120 градуса зрително поле). Втората ще е с резолюция 48 мегапиксела и с нормална широкъгълна оптика, а третата ще е с телефото (160 мм) оптика. Именно тази комбинация позволява на компанията да обяви, че устройството ще предлага 10-кратно приближение. По подобен начин например Huawei Mate 20 Pro може да осигури 5х приближение.

Лещата на телефото камерата използва перископен дизайн с призма, която отразява светлината на 90 градуса. Именно това позволява и постигането на изключително компактния размер на модула със 160мм оптика. 48-мегапикселовата камера има и оптична стабилизация, която според Oppo постига до 73% по-добри резултати от досегашните решения. От Oppo се похвалиха също, че са успели да намалят размерите на целия модул до 6.76 мм, което от своя страна означава, че новата камера няма да доведе до по-дебели устройства. На пресконференцията бе обявено, че масовото производство на тройната камера вече е започнало, а първото устройство с нея ще излезе през второто тримесечие.

Източник: GSMArena

 • Huawei ще ги изпревари с модела си Р30 , който ще се появи през март месец. Huawei освен жалки крадци друго на могат да бъдат!
  Всяко нещо, което пускат, вече е пускано от друг.
  И сега е така. Ако не вярваш може да провериш кой вече е имал такъв.
  Legolaself01
 • И какво като ги изпревари,на състезание ли са тръгнали?
  Диян
 • Huawei ще ги изпревари с модела си Р30 , който ще се появи през март месец.
  julianjulian10