Oppo показа специално фотографско издание на Find X3 Pro

Oppo показа специално фотографско издание на Find X3 Pro

Наскоро се появиха първите индикации, че Oppo се готви да си партнира с Kodak в нов смартфон. Сега вече знаем, че устройството ще бъде представено на 16 септември в Китай, като разполагаме и с негови снимки, макар че никъде в тях не се споменава името на Kodak. Става дума за специално издание на Find X3 Pro с името Photographer Edition.

Две трети от задната му част са с кожено покритие, така че напомня на дизайна на филмов фотоапарат, а останалата част включва познатата ни секция с основна камера на Find X3 Pro. Телефонът ще запази водоустойчивостта си със сертификация IP68. Ще има обаче специална кутия, която е под формата на такава за класически фотоапарат с кейс, каишка, зарядно и слушалки.

По параметри той няма да се отличава от познатия ни Find X3 Pro, който разчита на извит LTPO AMOLED екран с диагонал 6.7 инча, резолюция Quad HD+ и адаптивна честота на опресняване от 5 до 120 херца. Панелът има честота на опресняване при отчитане на допир до 240 херца. Поддържат се още 10-битов цвят и пикова яркост 1300 нита. Селфи камерата е поставена в отвор и включва 32-мегапикселов сензор.

В основата на устройството откриваме чипсет Snapdragon 888 в комбинация с 12GB LPPDR5 RAM и 256GB памет UFS 3.1. Батерията е с капацитет 4500 mAh с технология за бързо жично зареждане до 65 вата и безжично до 30 вата. Основната камера включва два 50МР сензора Sony IMX766, единият с бленда f/1.8, а другият е с ултраширокоъгълен обектив и бленда f/2.2.

Към основния сензор има технология за оптична стабилизация на изображението. Освен това са налични 13-мегапикселов сензор (f/2.4) с телефото обектив с 2х оптичен (5-кратен хибриден) зуум и 3MP (f/3.0) за микроснимки. Последният има специална оптика, която позволява 60-кратно увеличение, така че работи почти като микроскоп. Около този сензор има кръгова светкавица за осветяване на обектите.

Източник: Weibo