Още детайли за камерите на OnePlus 9

Още детайли за камерите на OnePlus 9

Малко след като научихме, че OnePlus 9 ще използва новия сензор на Sony IMX789, се появиха и допълнителни детайли за него, а и за част от останалите сензори. Така например той има технология Dual Native ISO, пълнопикселен многопосочен автофокус, запис на видео в 4K до 120 кадъра в секунда и HDR в реално време.

IMX789 ще е със съотношение 16:11, което ще му позволи да прави кадри в 4:3 и видео в 16:9. Налична е поддръжка за запис в 12-bit RAW, а Hasselblad ще добави технология за прихващане на реалните цветове.

Сензорът ще включва технологията Digital Overlap HDR (DOL-HDR). Това ще позволи заснемането на няколко експозиции едновременно. Налична е система, в която се използват два сензора, а съчетанието на изображенията става в реално време и се постига по-обширна сцена при зрително поле 140 градуса.

Освен това научихме, че някой от моделите, най-вероятно OnePlus 9 Pro, ще разполага и със сензор Sony IMX766 с ултраширокоъгълен „freeform” обектив. Той ще е с резолюция 50MP, а това ще позволи намаляване на изкривяването в кадрите от 20% до 1%. За това подсказва и снимка, заснета с него и споделена от Главния изпълнителен директор на OnePlus, Пит Лау.

OnePlus ще въведе и някои подобрения в селфи камерата. В това число нова система за автофокус, която е с между 5 и 10 пъти по-бърза от стандартните решения. За фокусиране ѝ е необходима едва една милисекунда. Минималното фокусно разстояние е 15 см.

Източници: Weibo (1), (2), (3), (4)

Купи OnePlus 9, 256GB + 12GB RAM от BROS с гарантирано качество, експресна доставка и супер цена. Възможност за изплащане. Безплатна доставка за София.