Още изненади от BenQ-Siemens

Още изненади от BenQ-Siemens
Ето и другата част от представените днес 6 нови телефона на BenQ-Siemens. Не ни изненадва фактът, че елегантният и тънък (17.8 мм) полуавтоматичен слайдер CL71 получи престижната награда за дизайн iF. Устройството може да прави 1.3МР снимки, а за забавленията се грижат още вградената памет в размер 24МВ и допълнителният слот за microSD карта. Дисплей с резолюция 176 x 220 пиксела, ползващ технологията IPS (разработка на Hitachi, предлагаща значително по-голям ъгъл на видимост в сравнение с традиционните TFT дисплеи и по-голяма яркост без увеличаване на консумацията на енергия), Bluetooth и радио, вградено в слушалките към телефона, допълват спецификацията на CL71. Продажбите започват през второто тримесечие.
BenQ-Siemens E61 е моделът, чиито снимки публикувахме вече на няколко пъти. Бутоните за управление на аудиоплейбека са изнесени в горната част на корпуса, а плеърът може да показва и текстовете на песните. Присъстват 6-бандов еквалайзер, VGA камера, USB порт и слот за miniSD карти. Телефонът трябва да се появи в магазините още този месец.
Ултратънкият BenQ-Siemens EL71 е с корпус, изработен от магнезий и алуминий, с дебелина едва 16.5 мм. В спецификацията се открояват QVGA дисплей, 1.3МР камера, 16МВ вградена памет, microSD слот, EDGE, Bluetooth и изход, чрез който телефонът лесно може да се свърже с домашна аудиосистема. Продажбите на EL71 започват през април.