От догодина PlayStation Plus няма да включва безплатни игри за PS3 и Vita

От догодина PlayStation Plus няма да включва безплатни игри за PS3 и Vita

Sony обяви, че от следващата година ще направи промени в работата на услугата PlayStation Plus, които ще засегнат потребителите на PlayStation 3 и PlayStation Vita. От 8 март компанията вече няма да предоставя безплатни игри всеки месец за тези конзоли, но това няма да повлияе на игрите, които вече сте получили като част от PS Plus – отново ще продължите да имате достъп до тях. Единствената промяна в услугата е тази, а останалите бонуси остават в сила.

Междувременно компанията обяви една от най-интересните колекции от игри, които ще станат достъпни за абонатите на PlayStation Plus през март – в нея откриваме готическия шедьовър Bloodborne и обновената версия на любимата на мнозина Ratchet & Clank. Сред останалите заглавия, които ще могат да се изтеглят от 6 март са Bombing Busters (PS Vita и PS4), Claire: Extended Cut (PS Vita и PS4), Legend of Kay Anniversary (PS3) и Mighty No. 9 (PS Vita и PS4).

Sony се надява силното портфолио да привлече допълнителни абонати и обяви, че до 23 март намалява с 25% цената на годишния абонамент за PlayStation Plus, което означава, че ще можете да го закупите за 89 лв. Предложението е достъпно за всички, включително и за настоящите абонати. Услугата осигурява достъп до екстри като PS4 онлайн мултиплеър, две PS4 заглавия всеки месец, ексклузивни намаления, 10GB онлайн памет за запазване на игровия прогрес и бонус игри.