От кухнята на BT Labs

От кухнята на BT Labs
От BT Labs представиха в Лондон някои от прототипите, по които работят. Концепциите се въртят около мобилна телевизия, устройства на бъдещето и конферентни разговори през VoIP.
iVine е прототип, разработен на базата на изследвания на възрастовата група от 14 до 16 години. Устройството е построено според това, какво искат младите потребители, и засега няма планове да бъде реализирано. Макетът включва телефон, музикален плеър, игри и достъп до Интернет.
Следващият проект е за използване на мобилния телефон като дистанционно управление за телевизор, когато сте си вкъщи. Освен това, когато излизате, можете да прехвърлите телевизионния сигнал към телефона си чрез GPRS и така да си догледате предаването.
Senate е приложение за конферентни разговори с пространствено ориентирана среда. Тъй като по време на конферентни разговори често е трудно да различавате гласовете на събеседниците, Senate дава възможност на потребителите да определят различни характеристики на гласовете - посоката, от която идват, височината на тона им и др.