Panasonic Lumix DC-G100 е насочен към влогърите

Panasonic Lumix DC-G100 е насочен към влогърите

Panasonic представи нов фотоапарат, който е част от системата Micro Four Thirds и е снабден с различни функции за улеснение на влогърите. Lumix DC-G100 е компактен и осигурява ярък подвижен 3" сензорен дисплей, който ще ви помогне за кадрирането, както и визьор с резолюция 3.68 милиона точки, а освен това включва ясно различим бутон за старт на записа на видео.

Устройството разчита на 20MP сензор, който може да се открие и в много други фотоапарати на Panasonic, но не разполага с оптична стабилизация в тялото. За сметка на това включва хибридна (електронна плюс оптичната в обектива) 5-осева IS система за стабилизация (4-осева при 4K), която работи, като изрязва част от картината.

Що се отнася до записа на видео, са налични 4K при 30 fps и 1080p при 60 fps, но в първия случай се прилага кроп от 1.47x, което намалява използваната площ от сензора. Устройството има вход за външен микрофон (но не и за слушалки), а освен това е снабдено с технологията OZO на Nokia за запис на звук от избрана посока чрез три микрофона, включително и като се ползва лицево разпознаване.

Сред опциите е и V-log L за запис на видео с разширен динамичен диапазон. Както и при другите фотоапарати на Panasonic системата за автофокус разчита на детекция на контраста и включва функции за проследяване на обекти и фокусиране върху лицата и очите в кадър. Заедно с Lumix DC-G100 беше представен и комбиниран захват с триножник, който има бутон за активиране на затвора.

Фотоапаратът е снабден с режим за селфи видео за бързо получаване на видео със замъглен фон, а освен това показва маркери на дисплея за лесно композиране на кадъра в различни екранни съотношения. Устройството включва и специален бутон за лесно прехвърляне на заснетото към смартфон през Bluetooth и Wi-Fi.

Продажбите на Panasonic Lumix DC-G100 започват в края на юли на препоръчителна цена 1499 лв. за комплект с обектив 12-32mm f/3.5-5.6.