Първият ъпдейт за Windows Phone 8.1 излиза следващата седмица

Първият ъпдейт за Windows Phone 8.1 излиза следващата седмица
Преди дни Microsoft случайно сподели детайли за първото обновяване на Windows Phone 8.1 и компанията вече е готова да го представи официално. Добрата новина е, че активиралите функцията Developer Preview в телефоните си ще получат Windows Phone 8.1 Update 1 още следващата седмица и сами ще могат да изпробват промените.

Една от промените е свързана с дигиталния асистент Cortana, който досега официално беше достъпен само за потребителите на Щатите. От следващата седмица обаче той ще може да се ползва в бета форма в Англия и Китай с локализирано съдържание, а освен това за Канада, Индия и Австралия той ще бъде в алфа етап на разработка. Китайските потребители ще получат и различно визуално представяне на асистента, като пулсиращият кръг ще бъде заменен от анимиран герой.

Като цяло интерфейсът на Windows Phone 8.1 Update 1 не се различава от този на Windows Phone 8.1, но все пак има една основна промяна - добавена е възможност за създаване на папки върху началния екран с дръпването на иконите една върху друга. Заедно с това анимираните плочки на отделните приложения в папката ще продължат да работят и ще се показват върху плочката на папката.

Освен това е променена плочката на магазина за приложения, която вече показва информация за нови приложения, която се обновява по няколко пъти на ден. Компанията е добавила опция за селектирането на няколко SMS съобщения за препращане или изтриване, има възможност за промяна на настройките за отлагане на звъненето при напомняния и са направени някои промени в плочката за Xbox Music. Сред останалите допълнения в ъпдейта са възможност за конфигуриране на VPN настройките при свързване с Wi-Fi точки за достъп, поддръжка на push известия за Bluetooth, режим Apps Corner за работа с приложения в затворена среда и др.

В хардуерно отношение в Windows Phone 8.1 Update 1 е добавена съвместимост с технологията Quick Charge на Qualcomm за по-бързо зареждане. Съвместимите устройства като Lumia 1520 и Lumia 930 ще получат тази функция след ъпдейт. Поддържат се още екранна резолюция 1280 x 800 пиксела, 7-инчови телефони, Voice over LTE (VoLTE) и умни аксесоари като HTC Dot View за очаквания модел One M8 with Windows.

http://blogs.windows.com/windows_phone/b/windowsphone/archive/2014/07/30/windows-phone-8-1-update-brings-cortana-to-new-markets-new-features.aspx
http://www.theverge.com/2014/7/30/5948311/windows-phone-8-1-update-features-release-date

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция