Първият Chromebook на HP е с 14" дисплей и струва 330 долара

Първият Chromebook на HP е с 14
Наскоро се появи информация, подсказваща, че HP се кани да се присъедини към производителите на лаптопи с Chrome OS, и компанията реши да разсее неизвестните, като представи устройството официално. Името му е HP Pavilion 14 Chromebook, а сред характеристиките откриваме 14" дисплей с резолюция 1366 x 768 пиксела, процесор Intel Celeron с честота 1.1GHz, 2GB RAM и интегрирана графична система.

По-големият екран прави възможно включването на по-голяма и удобна клавиатура, а освен това върху корпуса са намерили място и 3 USB 2.0 порта и слот за SD карта, която сигурно ще се наложи да използвате, тъй като вградената памет за файлове е едва 16GB. Лаптопът има батерия за 4 часа и 15 минути работа, а продажбите в Щатите вече започнаха на цена от 330 долара.

 • [Quote]Като цяло идеята на Chrome ОS е много по-ралична от примерно Windows или OS X. Идеята всичко да е в облака...синхронизирано и т.н. Това че ти няма да го ползваш не означава нищо. Ето пример: \\\"Докато допреди година почти никой не използваше Chromebook лаптопи, наскоро Google обяви, че над 2000 училища в САЩ вече са оборудвали учениците си с достъпни ноутбуци с Chrome OS\\\" . Не говоря за HP и самия компютър.Компютрите с Chrome OS могат да бъдат много по-евтини,точно поради факта че могат да използват по-слаб хардуер. Честно да ти кажа имам си Android и не се чувствам контролиран от Google.....виж Apple-ите и Windows RT не могат да се похвалят от този факт. [/Quote] концепцията ми е пределно ясна...първо при тоя хардуер 330 долара - достъпно? айде моля ти се. второ облака е хубаво нещо до момента когатo останеш без нет...тогава хубаво, всичко има и офлайн версия, ама при тоя хардуер, освен да си четеш документите до безкрай и да играеш на бесните птици не виждам кво друго ще правиш, и тогава я ми кажи ква е ползата от това на лаптоп и какъв е смисъла като всичко това го имаш на смартфона си примерно, че и с по-силен хардуер? ще има смисъл когато лаптопите са наистина на достъпни цени и не са щайги... а сега за андроид, и аз имам андроид...и не че ми контролира всичко ама първите дни докато му оправя настройките и докато се усетя и ми заформи 500 мб трафик качвайки и синхронизирайки всичките ми снимки, понеже направих глупостта да си прехвърля картата от един друг телефон :D и не е като да не разбирам от техника или софтуер, ама ако не си работил с андроид в началото може бая да се оплетеш, а ако и не си на ти с техниката и софтуера така и може и да не се оправиш, а да не говорим ако има някакви снимки които не са за пред хора, и гугъл си ги качи на сървърите за спорта...та винаги е хубаво да имаш едно на ум особено с такива големи корпорации които оперират в такива мащаби във всички сфери...документи, мейли, контакти, снимки, после ми каже че гугъл не знае всичко за теб :D
  berserk
 • [Quote]ти въобще знаеш ли какво е Chrome OS?попрочети малко и после ми говори за производителност - ядра и всичките други големи числа,за които всички мрънкат в днешно време ;)[/Quote] Чел съм. Мисля, че когато дам толкова пари за желязо, трябва да разполагам с ресурс да инсталиран алтернативна ОС. Иди разкажи на някой друг за предимствата на орязаната концепция в хардуера. Когато набереш последователи, ми се обади да ви платя бирата.
  spe
 • Като цяло идеята на Chrome ОS е много по-ралична от примерно Windows или OS X. Идеята всичко да е в облака...синхронизирано и т.н. Това че ти няма да го ползваш не означава нищо. Ето пример: \"Докато допреди година почти никой не използваше Chromebook лаптопи, наскоро Google обяви, че над 2000 училища в САЩ вече са оборудвали учениците си с достъпни ноутбуци с Chrome OS\" . Не говоря за HP и самия компютър.Компютрите с Chrome OS могат да бъдат много по-евтини,точно поради факта че могат да използват по-слаб хардуер. Честно да ти кажа имам си Android и не се чувствам контролиран от Google.....виж Apple-ите и Windows RT не могат да се похвалят от този факт.
  mchalakov
 • НP = Не Работи ;)
  alskaranne
 • [Quote]Пълен шит! 4 часа работа за този ОС и този процесор, е срамота! И, ако е толкова дебел, колкото подсказва снимката - браво! И 16гб. са му много. За такава сума може да се намери смартфон с много повече живот на батерията и производителност. Или стар модел нормален лаптоп също е за предпочитане. Това Chrome OS кой луд ще го ползва въобще?! [/Quote] те тия характеристики сигурно от нр идват, ама пак наистина лека излагация изглежда. че и тая цена от 330 долара ми се струва малко много, повече от 100 не бих му дал.а тоя ос е за някой който иска целия му живот да се контролира от гугъл :D
  berserk
 • Пълен шит! 4 часа работа за този ОС и този процесор, е срамота! И, ако е толкова дебел, колкото подсказва снимката - браво! И 16гб. са му много. За такава сума може да се намери смартфон с много повече живот на батерията и производителност. Или стар модел нормален лаптоп също е за предпочитане. Това Chrome OS кой луд ще го ползва въобще?!
  aPhone
 • абе то супер, ама предвид последните издънки на нр...не бих си купил от тях и тостер :D
  berserk
 • ти въобще знаеш ли какво е Chrome OS?попрочети малко и после ми говори за производителност - ядра и всичките други големи числа,за които всички мрънкат в днешно време ;)
  mchalakov