Първият телефон с Firefox OS ще се продава от утре за 69 евро

Испанският телеком Telefonica е един от партньорите на Mozilla при новата операционна система Firefox OS, който обеща да започне продажбите на първите устройства с нея. Това ще стане от утре, а първият такъв телефон е ZTE Open. Устройството е от съвсем нисък клас и ще е достъпно в Испания за едва 69 евро, като в тази цена влизат и 30 евро за провеждане на разговори.

Разбира се, производителността му едва ли се доближава до тази на по-скъпите модели, но все пак началото е обещаващо. Скоро на пазара трябва да се появи и моделът ALCATEL ONE TOUCH Fire, а при операторите ще се присъедини и Deutsche Telekom. Telenor също обещава да пусне такъв телефон на пазарите си в Централна и Източна Европа, а след покупката на GLOBUL не е изключено да го видим и в България.

https://blog.mozilla.org/blog/2013/07/01/mozilla-and-partners-prepare-to-launch-first-firefox-os-smartphones/
  • Алкатела е със msm7227 на 1ghz, а os-а работи доста бавно. Това е у-во което се продава от movistar и трябва да е финално, а не бета. Няколко годишни телефони го ползват и os-a им върви гладко. Mozilla трябва да поработят още доста.
    vladovn
  • Чакай да го поизтъркат малко. Прилича на първия андроид. Виж само демонстратора колко концентрирано и бавно набира текста от клавиатурата. Виж, ако втората слушалка така или иначе е смотана, този ще те допълни отлично;)
    spe
  • Никакъв аналог не е, а буквално си е Нокиа Мапс...
    SeeKnDestroY