Първоначално PlayStation 5 няма да поддържа разширяване на паметта с SSD

Първоначално PlayStation 5 няма да поддържа разширяване на паметта с SSD

Sony потвърди, че в началото потребителите на PlayStation 5 няма да могат да се възползват от вградения в конзолата M.2 слот, за да добавят SSD с допълнителна памет. Компанията посочва за The Verge, че макар този интерфейс да поддържа стандартни компоненти и е лесен за достигане, той ще бъде деактивиран. По-късно се очаква ъпдейт, който ще позволи употребата му.

Според компанията не всички налични M.2 SSD дискове са достатъчно бързи за работа с конзолата, достатъчно тънки, за да се поберат в наличното място или пък съвместими с използвания от Sony I/O контролер. Компанията обещава по-късно тази година да направи необходимите тестове за съвместимост с достъпните на пазара M.2 SSD дискове.

Това не е добра новина за първите потребители на конзолата, защото PS5 идва с 825GB SSD диск, а от него за игри и друго съдържание са достъпни едва 667GB. В същото време игрите стават все по-обемни - Spider-Man: Miles Morales изисква 50GB, Demon’s Souls има нужда от 66GB, а за Call of Duty: Black Ops Cold War ще трябва да осигурите 133GB. За щастие конзолата поддържа външнa USB памет, която ще е полезна за добавяне на PS4 игри, които не могат да се възползват от бързината на SSD.

Източник: The Verge