Пазарен дял

Пазарен дял
Последните три месеца на 2005 година са се оказали рекордни по отношение на доставените телефони (244.9 милиона) в световен мащаб, показват данни от проучване на Strategy Analytics. За цялата минала година числото е 810.5 милиона, което е с 19.1% повече от доставените през 2004 г. 680.5 милиона. Прогнозата за тази година е за ръст от 14.8%, или за 930 милиона, а през 2007 г. ще бъде надхвърлена границата от 1 милиард.
Nokia продължава да води при производителите, като дори е увеличила пазарния си дял от 30.5% през 2004 г до 32.7%. Motorola също се радва на добри продажби и главно благодарение на успеха на RAZR вече е с пазарен дял от 18% (15.4% през 2004 г.). При третия - Samsung, промяна няма и компанията влиза в 2006 година със същия дял, с който влезе и в 2005 - 12.7%. Четвъртият и петият в класацията - LG и Sony Ericsson, имат леко увеличаване на пазарното си присъствие - съответно до 6.8% и 6.3% от 6.5% и 6.2% през 2004 г.

 • абе вие сте...... просто казвам че нивото на продажби не е гаранция за качество. при всеки продукт е така-и колите и телефоните са просто едни машини, които поне засега изпълняват различни функции :) а я си представете....сим картата във волана, монитор за видеоразговори също там и от 8-те колони вместо бесна чалга, гласа на този с който си говориш.
  skin_bg
 • Леонардо съгласен съм с тебе че не е уместно да се сравняват колите с телефоните. По този път на логиката NOKIA трябва да е като VOLKSWAGEN при колите, а това просто не е така. Не съм съгласен за Toyota, защото според мен NISSAN са много по-качествени коли и дори в America вече са с много добри продажби, но темата тук е за телефони.
  x-factor
 • Поредната тъпа аналогия с коли,а двете индустрии нямат нищо общо.Първо колите са съвсем различни класове,защо не сравняваме BMW M6 със Citroen C6.И стига с тези предрасъдъци,че немските коли са най-добрите в света,защото това отдавна не е така.Както при колите така и при телефоните марката много слабо ме интересува,важното е определения модел да ми хареса.И още-за да има едно нещо пазарен успех трябва да предлага качествени и добри технологии на приемлива цена-по аналогията с колите Citroen-a се справя по-добре с тази цел от BMW.И последно-при колите има съвсем друг лидер от известно време и той идва малко по от изтoк-Toyota. Подозирам,че сега ще последват поредните просташки изказвания от една дузина хора тук,но това много слабо ме интересува,затова най-добре си гледайте работата.
  Леонард
 • незначи че е по хубава, но значи че е по купувана а Нокиа това имат за цел
  Вили©
 • Ситроен C4 (Нокия Н70) като е по-продавана кола от БМВ М6 (СЕ W950i), да не значи че е по хубава???
  skin_bg
 • Напълно се придържам към leshesa :-)
  HeHacuTko
 • Женски... не мисля, аз признавам samsunga като женски! А иначе добре че motorola си оправиха сложното меню в последните модели.
  full_leshes
 • да ама наи масовият им модел си е типично жеско телче
  apolon25
 • не съм съгласен съвсем защото V3i си е еднакво добър и в дамска и в мъжка ръка, а вземи L7 или E1000, A1200 те са достатъчно груби и са си абсолютно мъжки модели.
  x-factor
 • да моторола имат желание тела да ти е като тефтерче ама са много женски тея телефони тяхните за мъж нестават бре брато
  apolon25
 • бате това че NOKIA са с най-голям пазарен дял не е гарант че са най-качествени телефони. Субективно ми е мнението но мисля че NOKIA имат напредък в продажбите, но MOTOROLA имат други цели за не така масовия потребител.
  x-factor