Печалбата на HTC падна до нивата от 2006 г.

Печалбата на HTC падна до нивата от 2006 г.
И през последното тримесечие на 2012 г. HTC не успя да промени тенденцията от тази година за намаляващи приходи, като регистрира най-ниската си печалба от 2006 г. насам. За периода компанията е отчела печалба от 1 милиард тайвански долара (34,5 милиона щатски долара), което е с 91% по-малко в сравнение с година по-рано при приходи от 60 милиарда тайвански долара (2,69 милиарда долара). Въпреки това постижението е по-добро от очакваното от пазарните анализатори, очакващи печалба от 666 тайвански долара, но все пак е сериозен спад и от предходното тримесечие, когато печалбата беше 133 милиона щатски долара.

Това може да се окаже последното лошо тримесечие в серията - в средата на периода бяха пуснати смартфони като Droid DNA и 8X и 8S и те вероятно ще окажат влияние върху последващите резултати. В близките седмици очакваме да видим и новите продуктови предложения на HTC, сред които ще бъде и моделът M7, за който вече усилено се носят слухове. Освен това и компанията е оптимистична за следващите 12 месеца, особено след като в края на миналата година успя да сключи патентно споразумение с Apple.

  • Незнам за какви боклуци от HTC говорите , аз съм с ONE X+ , няма такъв телефон , дизаин , производителност ( супер бърз , дори и през мобилния ми нет) дисплеи , батерия- държи ми по ден и половина като не спирам да съм в интернет , интернет радио постоянно , за звука през слушалките BEET няма да говорим , абе просто няма минус . Преди имах EVO 3D , за 600лв . апаратчето също беве номер едно . Имах и SGS3 , няма по евтино изглеждащ пласмасов телефон за 1200лв. И супер неарилистични цветове като детска играчка беше ( лично мое мнение) . Да HTC може и да са правили боклуци , но аз не съм попадал на такива ;)
    Lu4o83
  • Наистина доста очаквано инфо... За мен всичко беше ясно още, когато писах, че масата рекламации и проблеми в сервизите на Мтел идват точно от производителя HTC! Въпреки, че наскоро рискувах и взех един Desire C, който за сега е ОК, но дори и да се окаже несполучлив, поне няма да ме е яд, че съм дал едно кило пари за смартфонче направено от 14 годишно азиатче ;)
    @PLAYLIFE
  • това отдавна се очакваше... то с тая политика, и с тия смотани модели дето ги изкарват и поддръжка на актуализации не само ще им пада печалбата ами и ще фалират :D
    berserk