Печалбата на HTC за тримесечието спада с 57,8%

Печалбата на HTC за тримесечието спада с 57,8%
Второто тримесечие на годината се оказа изпитание за различни компании от технологичния сектор и сред тях е и HTC. Компанията отчита 57,8% спад в нетната печалба до 7,4 милиарда тайвански долара (247,7 милиона американски долара) при 17,52 милиарда преди година. Все пак постижението е много по-добро от предходното тримесечие, когато компанията отчете печалба от 4,47 милиарда тайвански долара. Сред причините за спада от Reuters посочват намалелите продажби в Европа и проблеми в Щатите, които бяха предизвикани от спиране на доставките за митнически проверки. Общите приходи за трите месеца от април до юни са 91 милиарда тайвански долара (3,05 милиарда американски долара). Приходите само за юни са 30 милиарда тайвански долара - с 33,4% по-малко за година и непроменени спрямо месец май.

http://www.reuters.com/article/2012/07/06/us-htc-results-idUSBRE86509A20120706

 • Аз говоря за заливането с информация всеки ден, къде вярна къде не още преди да излезне SGS III, дори корейците организираха няколко събития за да открехнат малко завесата (шума около One серията бе далеч по-скромен). Тайванците тази година изпревариха конкуренцията с реализацията, корейците къде умишлено, къде не забавиха реализацията на своя флагман. Това се отрази от части и върху продукцията. Драмите около проблемите около One серията са малко пресилени, почти всеки нов телефон страда от т.нар. "детски болежки" които се изчистват в следващи партиди. SGSIII също притежава такива. ;) П.п. Наистина е неприятно ако дадеш една торба с пари и не можеш да ползваш пълната фукционалност заради хардуерен проблем, утешение е че гаранцията покрива нежелания дефект още повече, че тайванците си признаха за повечето проблеми и заменят апаратите за тяхна сметка.
  sirgeorge
 • Не знам дали One X или май проблемите с One S(люпене на корпус,после подмяната с по стар процесор) подбиха продажбите:| А за рекламата кво да кажем;) тя продава 50% от всичко.То за това една компания като Кока Кола влагат до 70% от печалбата в реклама;)
  rado243
 • Или може би прекалено многото дефекти, които излязоха по HTC One X насочиха хората към Galaxy S3! п.с. По агресивно от тва здраве му кажи: http://www.digital.bg/novini/защо-htc-one-x-е-по-добър-смартфон-от-samsung-galaxy-s-iii-news34434.html
  Ванката
 • Самсунг приложиха агресивния маркетинг на Apple за да се предизвика мистерия и истерия окло SGSIII. Помогна им и имиджа изграден от Galaxy серията. Трябва да признаем и хардуерните превъзходства на флагманите на корейците пред тези на тайванците. НТС никога не са се славили с голям пазарен дял, просто имаха години на растеж откакто се хванаха с Андроид. Освен това Аpple успя да спре макар и временно за месец и нещо One серията и още 26 смартфона на HTC в САЩ, което малко или много се отрази върху продажбите за този период.
  sirgeorge
 • HTC с падаща печалба, Samsung с рекордна. One X излезе преди SGS III, телефоните са сходни/близки като характеристики и мощ, обаче самсунга е много по-говорен/предпочитан/купуван, как си обяснявате това? Спомена и наследството, което остави безупречния SGS II може би помага на тройката...
  osama11
 • [Quote]заедно да спрем да купуваме всякакви стоки които не са произведени в EU или Щатите и Япония[/Quote] Сега разбирам да купуваме стоки от евросъюза като членове,разбирам да купуваме стоки и от японците предвид на тяхната уникалност и иновация,ама защо пък да целенасочена да си даваме парите на предприятия от най-грешната страна от света (woo):|(no)(whistle)
  motofen2
 • [Quote]Да дадем урок на тия подли капиталисти че няма лесна печелба!!! [/Quote](woo)(woo):D:D:D Venceremos,No pasarаn! Ще победим:D:D:D:D:D По темата,това не е добре за ползвателите на HTC(в това число и аз)(angry) защото така ще намалеят и средствата за нови разработки:|
  rado243