#perfect10 мобилни стратегически игри

#perfect10 мобилни стратегически игри

Мобилните игри могат да ни осигурят дълги часове на забавление или просто да запълнят интервалите по време на пътуване и чакане. Те ще ви занимават и по време на зимната ви ски ваканция, докато чакате атмосферните условия да се подобрят, за да се върнете на пистите. Днес ще ви предложим няколко игри в стратегическия жанр, които изискват малко повече мислене и, разбира се, стратегически поглед. В този популярен сегмент има множество стойностни предложения, но ние се спряхме на следните.

Clash of Clans е една от най-популярните мобилни стратегически игри с милиони играчи. Целта е да изградите собствено селище и да създадете клан, който да се изправи срещу вражеските, събирайки армия от разнообразни воини. С течение на времето получавате възможности за подобрение на войските и сградите си. Играта е безплатна и предлага версии за Android и iOS, но за да напреднете по-бързо, са налични множество възможности за покупка на съдържание с истински пари. Освен самостоятелно, можете да играете и отборно срещу играчи от целия свят, а самостоятелната кампания ви изправя срещу прочутия Goblin King.

Следващото ни предложение Clash Royal също е от създателите на Clash of Clans, но вместо да изграждате общност и да събирате войски, трупате колекция от карти с герои от Clash of Clans. Използвайки ги, се дуелирате в реално време срещу играчи от целия свят в динамични сесии, които продължават едва няколко минути. Целта е да унищожите базата на противника си, надигравайки го, като изигравате картите, които от своя страна се визуализират като войски. При победа получавате награди, които ви помагат в надграждането на картите и добавят към арсенала ви нови видове войски. Освен срещу произволни опоненти, можете да си организирате дуели и срещу познати и приятели. И тук са налични версии за Android и iOS, а също и покупки в приложението.

Banner Saga 2 ви поставя начело на клан от викинги, който се изправя пред редица неприятели в разпадаща се държава. В тази ролева стратегия трябва да събирате и управлявате ресурси и да вземате правилните решения по време на битките. Интересното е, че ако сте играли първата част на играта, можете да продължите там, където свършва тя. Озвучаването е на ниво със саундтрак от номинирания за награда “Грами” композитор Остин Уинтори. Графиката е красива и рисувана ръчно, а по време на битките има интересни анимации и ефекти. Самите битки са в тактически походов стил, познат ни от поредицата Heroes of Might and Magic. Играта ви предлага избор от няколко раси с различни герои с традиционни за викингите мотиви. Всичко това обаче има и своята цена – версиите за Android и iOS струват 22 лв.

Нека навлезем малко и в сферата на морските битки с Battle Warship: Naval Empire, която е безплатна и налична за Android и iOS. Тази постапокалиптична, интерактивна 3D стратегия ви поставя в свят, който е погълнат от водата. Океанът е пълен с врагове, сред които пирати, морски чудовища и други играчи. За целта изграждате огромни командни кораби, които поддържат цели военновъздушни ескадрони, но и отделни бойни кораби. Освен да водите битки самостоятелно, можете да се съюзявате и с други адмирали и да се изправяте срещу вражески коалиции. На разположение може да имате 20 класа бойни кораби, унищожители и крузери, а от летателните апарати има над 20 разновидности.

Game of Thrones: Conquest е част от вселената на радващия се на огромна популярност през последните няколко години сериал. Вестерос отново е във война и сега е вашият момент да седнете на железния трон и да управлявате седемте кралства. Можете да поемете управлението на един от големите родове, да развиете кралството си и да завладеете останалите. По време на играта ще срещнете познати от сериала герои като Джон Сноу, Денерис Таргариен, Петир Белиш, Церсей Ланистър и др. Налични са и над 120 замъка и други местности за завладяване. Освен на бойното поле трябва да проявите достатъчно ловкост и на политическата сцена, което е напълно в тон със сериала. Играта е налична безплатно за Android и iOS, но предлага и допълнителни покупки с истински пари.

Геймингът с мобилен телефон не е от най-удобните и интуитивни неща, но с наличието на голям екран с висока резолюция нещата стават различни. Подходящ за приятно игрово изживяване е екранът с диагонал 5,5” и резолюция 1440 x 2560 пиксела, който предлага Huawei P10 Plus. Освен това използваната IPS технология позволява постигането на наситени цветове и чиста картина при гледане под ъгъл. Другите важни елементи за качествено забавление са мощен процесор и батерия с увеличен капацитет – все неща, които устройството предлага.