PewDiePie го направи! Вече има над 100 милиона абонати

PewDiePie го направи! Вече има над 100 милиона абонати

Шведът Феликс Арвид Улф Шелберг, когото познаваме с неговия псевдоним PewDiePie, стана първият самостоятелен творец в YouTube, успял да привлече 100 милиона абонати (100.3 милиона към момента на писане). По-рано той загуби битката за достигането на толкова абонати с индийския музикален канал T-Series, но през уикенда успя да премине границата, което досега не се беше случвало на индивидуален ютюбър.

Няма изгледи някой друг скоро да успее да постигне същото, а според Forbes най-близкият претендент е канала 5-Minutes Crafts с 60 милиона абонати. YouTube също отбеляза постижението въпреки сложните отношения на услугата с PewDiePie, но все пак спомена и сватбата му преди дни с неговата дългогодишна приятелка Марция Бизонин. През последните седмици шведът се е фокусирал отново върху съдържание за играта Minecraft, която тази година отбелязва своята десета годишнина.

Подобно на много популярни ютюбъри и неговото издигане не беше лишено от спорни моменти. В началото на 2017 притежаваната от Disney компания Maker Studios прекрати филмов проект с PewDiePie след антисемитски обиди и шеги с нацисти, а след това друга расистка обида накара разработчиците на играта Firewatch да изискат сваляне на неговото съдържание, което е свързано с нея. През 2018 PewDiePie обеща да изтрие своя канал при достигането на 50 милиона абонат5, но на практика той направи това с втория си канал Jacksepticeye2, в който имаше едва два клипа.

Оферти на деня