Питър Чоу: HTC ще се фокусира върху качествените смартфони

Питър Чоу: HTC ще се фокусира върху качествените смартфони
В разговор за Wall Street Journal изпълнителният директор на HTC - Питър Чоу, споделя, че компанията ще се фокусира върху разработването на качествени смартфони от среден и висок клас за потребителите. Чоу отбелязва, че HTC не иска да предлага на пазара устройства, които биха навредили на имиджа им. Изглежда, че това е част от стратегията на HTC да опрости портфолиото си, в резултат на което от компанията се надяват да подобрят финансовите си резултати, които през изминалото тримесечие никак не бяха забележителни. Това не означава, че компанията ще прави само модели от висок клас, но пък подсказва, че ще намали устройствата от по-нисък клас, в които не може да влага по-качествени материали, за да осигури на потребителите качествено преживяване.

  • Спред мен HTC могат да правят супер телефони, но не искат защото са си още със манталитета на OEM производител и се водят по идиотските съвети на операторите за това какво търсят техните клиенти. Също така гледат и нещо да спестят от себестойност, но са си избрали възможно най-глупавият начин да го правят - чрез спестяване на 50 цента от чипсет, което брутално скопява телефон за $650.
    A4i
  • Дам, явно "качествени" смартфони е равносилно на смартфони с качествен корпус/панел...Макар че дори там цялостното качеството им е доста съмнително, де (Все пак не само самият материал е важен за качеството).
    mkpetrov