Pixel 3 поддържа безжично зареждане при 10W само със зарядното на Google

Pixel 3 поддържа безжично зареждане при 10W само със зарядното на Google

Потребител на reddit се оплака, че не може да се възползва от възможностите за бързо зареждане в новите телефони Pixel 3 XL. В публикацията се посочва, че потребител е закупил зарядното Anker PowerWave, което е способно да зарежда с мощност до 10W. Оказало се обаче, че с него Pixel 3 XL се зарежда с мощност едва 5W и съответно значително по-бавно. След справка с Anker станало ясно, че моделите от серията Pixel 3 ограничават бързото зареждане за безжичните зарядни на други производители.

Препоръчани оферти

Интересното в този случай е, че устройството все пак показва индикатор за бързо зареждане, въпреки че приложението Ampere отчита максимална стойност на зареждане 500 mA. Справка в сайта на Belkin показва, че новите им аксесоари за Pixel 3 ползват “собствена технология на Google за бързо зареждане”. Това предполага, че бързото зареждане с мощност от 10W няма да се извършва по спецификациите на стандарта Qi, който след версия 1.2 поддържа бързо зареждане до 15W, а по разработена от Google собствена технология.

Представители на Google уточняват за Android Police, че бързото зареждане става чрез установяването на специална връзка между двете устройства. Компанията обаче е стартирала процес за сертифициране като част от програмата Made for Google, който ще позволи и на зарядните на други производители да работят при 10W. Така сертифицираните устройства ще ползват протокола, на който разчита и Pixel Stand, за да осигурят по-бързо безжично зареждане. Важно е обаче да допълним, че телефоните Pixel ще показват специалния интерфейс при зареждане само със зарядното на Google.

Източник: reddit, Belkin, Wireless Power Consortium, Android Police

 • Може би си на 10% прав
  Ragacone
 • Ти се събуди, вече съм отговорил на това малоумно твърдение: [Quote]Не знам дали някой се връзва на тези глупости писани от “форумни бабаити” но за мен човек с възможности който претендира че разбира и ползва активно Смарт технологиите в днешно време,независимо дали предпочита iOS,или Андроид ще си избере и купи флагман![/Quote] Вие продължавайте да си купувате "флагмани"... :D:D:D
  PoceH_BS
 • Е няма такива гламари честно, вместо да правят нещата по-прости и универсални, те вървят в същата посока. Вече на никой не му пука за хората, всичко е пари. Правят си проучване, слагат си високата цена спрямо очакваните бройки и са доволни, ако някое будале се излъже в повече да им вземе продукта е още по-добре дошло.
  D0N4T3LL0
 • -
  npet
 • Смотани са и едните и другите. :D
  Вито