Pixel 6 ще е като iPhone - с дълга поддръжка и премиум характеристики

Pixel 6 ще е като iPhone - с дълга поддръжка и премиум характеристики

Докато феновете на чистия Android очакват Pixel 5a, изглежда Google се подготвя за голямата премиера на Pixel 6 по-късно тази година. Освен, че това изглежда ще е първият наистина премиум смартфон на Google, който няма да отстъпва на конкуренцията в хардуерно отношение, Pixel 6 ще се конкурира и с iPhone по отношение на софтуера. С него се очаква Google да поеме ангажимент за поне 5 години на софтуерни ъпдейти за двата модела в серията Pixel 6.

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Не е ясно дали това означава, че устройствата ще получат 5 години на основни софтуерни ъпдейти, 4 години с такива и още година поправки на сигурността или някаква друга комбинация. Става ясно обаче, че Google най-накрая ще се възползва от пълния контрол, който ще има върху своите устройства. Част от това са плановете да използва собствения  GS101 чип за новите устройства, което отваря нови възможности за поддръжка.

Ако това се окаже истина, за първи път Apple ще има истинска конкуренция на iPhone по отношение живота на устройствата. Това е едно от големите предимства на компанията, защото в момента пуснатият през 2015 iPhone 6S продължава да получава софтуерни ъпдейти.

За серията Pixel 6 изтекоха още детайли, като според тях и двете устройства ще поддържат Wi-Fi 6E и ще са с Android 12. По-малкият телефон е с кодово име Oriole и 6.4-инчов AMOLED дисплей, двойна основна камера с 50MP главен сензор и 12MP с ултраширокоъгълен обектив, както и с 8MP предна камера. Очакваме още 4614 mAh батерия, 8GB RAM и 128GB или 256GB памет. 

По-големият модел е с кодово име Raven и вероятно ще се появи като Pixel 6 Pro. Твърди се, че неговият дисплей ще е 6.71-инчов OLED, а основната камера ще е тройна - 50MP главен сензор, 48MP с телефото и 12MP ултраширокоъгълна оптика. Отпред ще е 12MP камера, батерията ще е 5000 mAh, а опциите за памет ще са 128GB, 256GB и 512GB с 12GB RAM. Естествено, тази информация трябва да се приеме с голяма доза съмнение, като преди премиерата на устройствата няма как да сме сигурни за нито един от детайлите за тях.

Източник: Front page tech