Pixelbook Go има 13.3" дисплей и стартова цена 649 долара

Pixelbook Go има 13.3

Наред с останалите продукти, които Google представи днес, компанията анонсира и очаквания Pixelbook Go, който представлява преносим компютър с Chrome OS. Моделът е със сензорен Molecular дисплей с диагонал 13.3 инча, съотношение на страните 16:9 и избор на резолюция между Full HD и 4K.

Pixelbook Go осигурява познатата от предходния Pixelbook клавиатура, а конструкцията включва здрава и оребрена повърхност от долната му част, което би трябвало да улесно захващането. Първоначално ще са достъпни две цветови опции - Just Black и Not Pink, а по отношение на портовете са налични два USB Type-C порта и 3.5 мм жак за слушалки.

Мултимедийната система включва два говорителя, разположени от двете страни на клавиатурата, два микрофона и 2-мегапикселова камера. Сред основните параметри са процесор Intel Core M3, i5 или i7, 8/16GB RAM, 64/128/256GB памет за файлове и батерия за до 12 часа работа с един заряд. Подобно на Pixel Slate и Pixelbook Go включва чип за сигурност Titan C, както и WiFi и Bluetooth опции за безжична свързаност.

Предварителните заявки за някои от конфигурациите вече започнаха в САЩ и Канада, а през януари стартират и в Обединеното кралство. Цените на устройството варират от 649 долара за базовата конфигурация и достигат до 1499 долара.

Източник: Google

Оферти на деня