Play Store скоро може да получи режим Incognito

Play Store скоро може да получи режим Incognito

Google подготвя две значителни промени в магазина за приложения Play Store – първата от тях засяга системата за предупреждение при инсталиране на непознати приложения, а втората е режим Incognito. Такъв режим ще бъде въведен и в Google Maps, а той ни е познат от години в браузера Chrome - чрез него данните от дейността на потребителя не се записват в профила му и не се използват от Google за рекламни цели. За появата му в Play Store подсказва код, открит от XDA Developers във версия v17.0.11 на приложението Google Play Store, като очакваме Google да обяви новата функционалност скоро.

В Android 9 Pie Google премахна универсалната опция, с която беше възможно приложенията да инсталират външни програми, като сега това става чрез индивидуално потвърждение за всяко от тях. С тези права програмите могат да изтеглят непроверено съдържание, което в даден случай може да включва зловреден код. С цел предотвратяване на това Play Store вече ще подсеща потребителите да прегледат вече издадените позволения за инсталиране на приложения.

Източник: XDA Developers

Оферти на деня

  • Не смятаме нищо.
    Victormihov
  • "чрез него данните от дейността на потребителя не се записват в профила му и не се използват от Google за рекламни цели." Доообре. Не се записва в историята на профила, ама гугъл си записва и ползва абсолютно всичко! Ако някой смята обратно е в голяма заблуда.
    Вито