PlayStation 4 Pro идва през ноември за 399 евро

PlayStation 4 Pro идва през ноември за 399 евро

Малко след анонса на iPhone 7 от Apple и Sony сподели интересни новини за своите игрови конзоли. Японската компания официално представи еволюцията на PlayStation 4, която досега беше позната с кодовото име Neo, и разкри, че продажбите ще започнат на 10 ноември на цена от 399 евро (799 лв. в България). Новото устройство се казва PlayStation 4 Pro и добавя по-бърз осемядрен процесор AMD, графична система AMD с архитектурата Polaris и производителност 4,2 TFLOPS. Устройството ще поддържа 4K резолюция и HDR игри при ползване на съвместими телевизори, но дори и да имате Full HD модел ще усетите подобрение, защото всички игри ще работят при 1080р, а някои ще осигурят по-висока кадрова честота.

Sony възнамерява да продава конзолата паралелно със стандартното издание, което междувременно получи нов по-компактен дизайн, а игрите ще са съвместими и с двете версии. Все пак ще има и заглавия, които ще могат да осигурят допълнително ниво на детайлност специално за по-мощната конзола – в началото ще може да се изтегли ъпдейт за Uncharted 4, който подобрява графиката, а сред бъдещите игри влизат Call of Duty: Infinite Warfare, Horizon: Zero Dawn, Mass Effect: Andromeda и Days Gone. Конзолата има твърд диск с капацитет 1TB и в допълнение ще предложи подобрено потребителско преживяване с очилата PlayStation VR.

Различни партньори на компанията също ще поддържат PS4 Pro – Netflix и YouTube вече разработват приложения, които ще поддържат възпроизвеждане на 4K видео, но няма да се поддържат в работа с 4K Blu-ray дискове. Междувременно на 15 септември ще започнат продажбите на новото издание на стандартната конзола PlayStation 4 на цена от 299 евро (599 лв. в България). Устройството е с намален с 30% обем и с 16% по-ниско тегло, а консумацията на енергия е свита с 28%. До голяма степен останалото остава същото, макар че в контролера има леки козметични промени. Sony обяви още, че през следващата седмица ще пусне ъпдейт, който ще добави HDR възможности и към първата генерация на PlayStation 4.

Източник: PlayStation