Poco F2 няма да е ребрандиран вариант на Redmi K30 Pro

Poco F2 няма да е ребрандиран вариант на Redmi K30 Pro

През есента на 2018 Xiaomi представи смартфона Pocophone F1, който беше сред най-евтините модели с тогавашния флагмански чипсет Snapdragon 845. В началото на февруари се появи и вторият телефон с бранда – Poco X2, но той е позициониран в средния клас, като използва чипсет Snapdragon 730G.

Новите телефони на Nokia са за всеки джоб и издържат повече

Новите телефони на Nokia са за всеки джоб и издържат повече

И тъй като Poco X2 представлява ребрандиран вариант на Redmi K30, очакванията бяха, че Poco F2 може по същата логика да е вариант на Redmi K30 Pro. Това обаче беше опровергано от генералния мениджър на Poco за Индия, Чандолу Манмохан. Във виртуална среща с фенове на марката той споделя, че Poco F2 няма да бъде ребрандирана версия на Redmi K30 Pro.

Припомняме, че преди време XDA Developers откриха доказателства за това, че Redmi K30 Pro ще се появи и в портфолиото на Poco. Новите данни подсказват, че той може да се появи с бранда, но не и като Poco F2. Той от своя страна би трябвало да е изцяло нов модел. По време на срещата Манмохан загатва още, че и цената на смартфона ще е значително по-висока от тази на Poco X2, който струва 20 000 рупии (241 евро). Брандът ще анонсира и нови изцяло безжични слушалки.

Източник: Fone Arena