Подробности за цената на серията Google Pixel 3a

Подробности за цената на серията Google Pixel 3a

По-малко от седмица остава до 7 май, когато очакваме да се състои премиерата на серията смартфони Pixel 3a, която ще бъде позиционирана в горния край на средния сегмент. Вече научихме много за техните характеристики, но сайтът Droid Life е готов да разкрие всички останали неизвестни за Pixel 3a и 3a XL и да ни покаже много официални рендъри на моделите. Виждаме и страници от техния промоционален сайт, съдържащ допълнителни детайли за функционалността на устройствата, които ще са налични в черно, бяло и виолетово.

За техническите характеристики вече стана дума, но все пак получаваме ново потвърждение на част от техните параметри. Pixel 3a ще предложи 5.6″ дисплей, а от Pixel 3a XL очакваме 6.0″ панел. И двата ще имат 12.2MP Dual Pixel основна камера, 4GB RAM, 64GB памет, 8MP селфи камера, сензори за натиск Active Edge в страничната рамка и сензор за отпечатъци на гърба. Операционната система ще е Android 9.0 Pie, а батериите ще са с капацитет 3000 mAh и 3700 mAh.

Телефоните ще предложат познати от серията Pixel 3 функции като например опцията Night Sight, която позволява създаването на впечатляващи нощни снимки. Ще бъдат добавени още портретен режим, Motion Auto Focus и неограничено място в Google Photos. Включена е поддръжка на бързо зареждане, а тъй като става дума за устройства Pixel, те ще получават 3 години ъпдейти на сигурността и на операционната система.

Междувременно от YouTube канала This is Tech Today идват още подробности за моделите. От публикувано видео виждаме търговските опаковки на двата телефона, а освен това разбираме, че цената им в САЩ ще започне от 399 и 479 долара, което звучи достатъчно достоверно. Цената е значително по-ниска от тази на премиум моделите Pixel 3 и може да доведе до значителни продажби, което ще помогне на Google да раздвижи своя хардуерен бизнес.

Източник: Droid Life

Оферти на деня