Поредица от самоубийства на служители във France Telecom

Не всичко, изглежда, е наред във France Telecom, след като за последните 18 месеца на живота си са посегнали 24 от служителите на компанията. Според информацията последната жертва е 51-годишен служител, а като причина за това в оставена бележка се посочва атмосферата на работното му място. По-рано този месец френският министър на труда Ксавие Даркос нареди проверка на условията на труд в комуникационния гигант. Според профсъюзите причина за част от самоубийствата е преструктурирането на компанията, което е довело до съкращения на 22 000 души в периода 2006-2008 г.

  • Няма нищо чудно. В БГ също има професионалисти, които взимат една камара пари, а в замяна ги унижават до степен да загубят самоуважение. Тези във франс телекома са направо средновековни инквизитори. Всичко се нарежда рано или късно - едни напускат и си намират нормална работа, а други скачат от шестия за по-бързо. П.С. А да, забравих да кажа, че франсетата са много и не нещо особено та да жалим за тях. Отношението им към нас също в първия момент е леко великодушно.
    spe
  • Не е виновен никой , просто трябва много да не ни пука къде работим и какво и дори да ни съкратят ЖОВОТА ПРОДЪЛЖАВА...;)(whistle)
    mobilenmanqk
  • Бясният капитализъм е виновен за това.
    fashion_m