Потребителите на Android са по-стари от тези на iPhone

Потребителите на Android са по-стари от тези на iPhone
Няма как да не помните рекламата на Samsung за Galaxy S III, в която корейците се забавляват с опашките за iPhone. В нея те се опитваха да внушат, че iPhone е за по-старото поколение потребители, но от comScore публикуват данни, които може би ще оставят Samsung разочаровани. Според проучванията на агенцията 47% от потребителите на iPhone са на възраст над 35 години, докато за Android този процент е 52,4. Сред потребителите на iPad пък нещата са малко по-различни, тъй като 55% от собствениците на таблети от Apple са над 35 години, като най-силната група и за iPhone, и за iPad е между 24 и 34 години. Според анализаторите причината за това е, че хората на тази възраст още нямат деца, в същото време имат по-стабилни и високи доходи и могат да си позволят да си купуват по-скъпи устройства.

http://www.readwriteweb.com/mobile/2012/10/sorry-samsung-iphone-is-not-your-mothers-smartphone.php

 • Така си е и аз докато бях млад ползвах iOS, но сега като застарях минах на Андроид :D По принцип обяснението на новината може да много лесно, iOS е най-добрата мобилна платформа за гейминг, а младежите играят игри по-често... Но така или иначе процентите се разминават с толкова малко, че май няма нужда дори да им обръщаме внимание.
  board
 • [Quote]Та изследването сигурно е на прав път, но не виждам защо това да е лошо - значи iPhone е за хлапаци и импулсивни, пък Android за по-улегнали...[/Quote] Да.. и аз така мисля... за "хлапаци" най-важно е визията и това, че е модерно и скъпо. Когато обаче човек започне да мисли, избира ОС, която не го ограничава.
  SX®1000
 • [Quote]Според проучванията на агенцията 47% от потребителите на iPhone са на възраст над 35 години, докато за Android този процент е 52,4.[/Quote] Ами да, разликата е просто огромна... Следващото голямо откритие което [B]comScore[/B] (????) ще направи, е че слънцето изгрява от изток и залязва от запад, че през зимата е по-студено от колкото през лятото и че в една година има 365 дни.
  Parmenion
 • После на хлапетата им купуват и iPhone. Докато междувременно все още са си хлапета. :P Та изследването сигурно е на прав път, но не виждам защо това да е лошо - значи iPhone е за хлапаци и импулсивни, пък Android за по-улегнали... Съвсем нормално, явно нещо самсунгският ПР се е пообъркал в тактиките си и е решил, че това е нещо лошо.(whistle)
  mkpetrov
 • Аз що ли си мисля, че причината е iPod Touch. :P Това устройство е доста популярно . . . в детската градина. После на хлапетата им купуват и iPhone.
  A4i
 • Кви са тия теми? Аз съм на 31 и ползвам и двете ос-и. Да не съм дрът?
  Ванката
 • Правилно е да се напише "по-възрастни", а не "по-стари".
  aPhone
 • хаха не знаех, че хората на 35 годишна възраст са стари :) Не знам кой е писал статията, но да не се окаже някоя дядка на 35-40 години :)
  nmnikolov