Потребителите на Sony Xperia X в Европа вече могат да изпробват Android 7.0

Потребителите на Sony Xperia X в Европа вече могат да изпробват Android 7.0

Sony обяви, че европейските потребители на Xperia X (F5121) вече имат достъп до софтуера в инициативата Concept for Android, която съществува от лятото на миналата година, а с нея компанията търси мнението на потребителите за подобряване на мобилното преживяване в серията Xperia. Участниците в програмата могат да осигурят обратна връзка за нещата, които харесват, и за тези, които искат да се променят.

Препоръчани оферти

На свой ред софтуерните екипи на Sony от Швеция, Пекин и Токио се грижат да отразят мненията и да осигурят нови версии на софтуера за по-кратък период от време. Най-новото издание поддържа Xperia X (F5121) и осигурява ранен достъп до част от промените в софтуера, които ще са част от бъдещите продукти Xperia. То е базирано на Android 7.0 и включа неща като подобрени нотификации и поддръжка на едновременна работа с две приложения. Този софтуер е различен от бета-версията на Android 7.0, която е налична за Xperia X Performance.

Включването в програмата става лесно и е достатъчно да изтеглите приложението Concept Installer от Google Play и последвате стъпките в него, а в рамките на 24 часа ще получите известие за изтегляне на ъпдейт с обем около 1GB. Имайте предвид, че при инсталиране на новия фърмуер цялата потребителска информация в телефона ще бъде изтрита. След това винаги може да се върнете към стандартния софтуер чрез приложението Xperia Companion, а Sony уточнява, че изпробването на Concept for Android не нарушава гаранцията.

Източник: Sony Mobile (1), (2)