Потребителите на Sony Xperia Z4 в Япония вече се оплакват от прегряване

Потребителите на Sony Xperia Z4 в Япония вече се оплакват от прегряване

Твърденията за прегряване на чипсета Snapdragon 810 бяха достатъчно обилно документирани през последните месеци, но се смяташе, че ревизирана версия на мобилния чип е ликвидирала каквито и да е рискове от поява на този проблем. И все пак по всичко изглежда, че първите потребители на Sony Xperia Z4 вече шумно се оплакват в социалните медии точно от силно загряване на телефона. Въпреки че Z4 е в продажба на японския пазар буквално от часове, туитовете на японските потребители показват, че закупените от тях телефони са "горещи" – и то не в маркетинговия смисъл.

Естествено, сами по себе си оплакванията на няколко потребители не са достатъчно доказателство, че Xperia Z4 наистина прегрява. Показателно обаче е, че магазини за мобилни устройства в Япония предупреждават потребителите за проблема и сочат като причина процесора. Те също така препоръчват на потенциалните притежатели на Z4 да изключват телефона през редовни интервали, да го зареждат в изключено състояние и редовно да правят резервни копия на данните си – все неща, които малцина купувачи на съвсем нов флагмански смартфон са склонни да правят. Особено неприятна изненада за Sony е, че към предупреждаващите за проблема с прегряването е спада и мобилният оператор NTT DoCoMo. Трябва обаче да уточним, че същото предупреждение се дава и за други устройства със същия чипсет – като Sharp Aquos Zeta и Fujitsu Arrows NX.

Фактът, че търговците предупреждават купувачите още в местата за продажба, не е особено добра реклама за Qualcomm – и вероятно ще причини доста главоболия на Sony. Qualcomm доста настойчиво бранеха имиджа на Snapdragon 810, като лансираха "ревизирана" версия на чипсета, която да гарантира, че няма да има прегряване. Сходни проблеми бяха регистрирани и при HTC One M9, използващ оригиналната модификация на чипсета, но те бяха омаловажени заради не толкова драстичната температурна разлика в този модел. Xiaomi Mi Note Pro пък заложи на свой собствен метод да поддържа Snapdragon 810 добре охладен. Ранните реакции на японските потребители показват, че Sony и Qualcomm са изправени пред сериозен проблем, а с предстоящия глобален дебют на Xperia Z3+, той трябва да бъде решен изключително бързо.

Източник

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • С такива процесори и при подобни размери всички ще греят като печки при интензивно наторване, с 3D игри напр., без значение от марката. Геймърските лаптопи са доста масивни.
    buttman
  • А може би е просто маркетингов трик? 810 не е единственият модел, който загрява. http://www.reddit.com/r/GalaxyS6/comments/37clrj/my_galaxy_s6_overheated/
    muamamu1
  • Хората си правиха майтап, че телефоните един ден ще готвят и чистят.. Е има напредък, вече може да го ползваш като печка :D Каква издънка е тоя Снапдрагон, тея трябва да ги затворят.. Никога не е бил нещо специално, само надуват около него.. 8 ядра, 10 ядра, 1000 ядра и 5мгх.. Пълен боклук. Аз винаги съм предпочитал процесора на Самсунг, дано от сега нататък не правят грешка да слагат други чипове в телефоните си :-)
    sladyrko
  • Перфектен смартфон за през зимата, и за Севрения и Южния полюс. Снапдрагон 810 Ви гарантира надеждна защита срещу замръзване. :D
    kpo