Потребителите на телефони с Android генерират по-голям трафик на данни

Потребителите на телефони с Android генерират по-голям трафик на данни
Смартфоните стават все по-популярни, а с това нараства и потреблението на мобилен интернет. Не всички смартфони обаче са равни в това. Според проучване на компанията Arieso, проведено сред потребителите на няколко топ модела смартфони, устройствата с Android всъщност са по-разточителни в това отношение в сравнение с останалите умни телефони. Мобилните телефони са на път да изместят компютрите като устройствата, които използваме най-често за достъп до интернет, и докато операторите окуражават употребата им като начин за справяне с намаляващите приходи от гласови услуги, мрежите им постепенно се задръстват. Все пак малко от мобилните компании са готови да споделят открито това, тъй като се опасяват да не загубят клиенти, но повечето страдат от този проблем. Според Reuters, от Arieso твърдят, че потребителите на Android генерират по-голям трафик заради по-добрите камери на устройствата, които позволяват заснемането на по-качествени снимки и видео, което след това се споделя онлайн.

От компанията са анализирали потреблението на данни от BlackBerry Bold 9700, Google Nexus One, HTC Desire, Sony Ericsson Xperia X10, Samsung Galaxy S и Apple iPhone 4 като са го сравнили с това на iPhone 3G. Резултатите са показали, че телефоните с Android са генерирали по-голям трафик в сравнение с iPhone3G и iPhone 4.

Някои от големите европейски оператори като including France Telecom, Telecom Italia и Vodafone дори предлагат големите доставчици на съдържание като Google, Apple и Facebook да плащат част от милиардите, нужни за ъпгрейд на мрежите. Все пак новата популярност на смартфоните и тенденцията за постоянен ръст в употребата на мобилен интернет ще е от полза за доставчиците на инфраструктурно оборудване като Ericsson, Nokia Siemens и Alcatel-Lucent.

http://www.reuters.com/article/idUSTRE6B721X20101208
http://www.arieso.com/news-article.html?id=55


Втора употреба с гаранция

  • Да такава е новината, но я вижте на какво внимание се радва ;) Тъпа е и всички и обърнаха внимание (yes)
    Capo_69
  • (no)(no)(no) Подкрепям - №1 тъпо изказване!
    spe
  • хахахахаха няма таква простотия!!! Напълно подкрепям казаното за най-малоумната новина :)
    Sys
  • [Quote]Според Reuters, от Arieso твърдят, че потребителите на Android генерират по-голям трафик заради по-добрите камери на устройствата, които позволяват заснемането на по-качествени снимки и видео, което след това се споделя онлайн. [/Quote] :D Това е най-малоумната новина на годината. Пуснете анкета за най-малоумната новина на годината и да видите, че тази ще победи (woo) (yes)
    ShinG0
  • OK, но ми е странен начина, по който е написана/преведена новината. Значи клиенти с АйОС, Симбиан, Бада и т.н. не ползват мобилен достъп през 3Г/ГПРС? А може би клиентите прекалено много търсят в google.com? :P:|:P:|
    jorjino
  • Снимките имат отношение, но не толкова директно. Това, което може би искат да кажат е, че голяма част от трафика се генерира от социални мрежи.
    PINDEL
  • [Quote]От Arieso твърдят, че потребителите на Android генерират по-голям трафик заради по-добрите камери на устройствата, които позволяват заснемането на по-качествени снимки и видео, което след това се споделя онлайн.[/Quote] Тези анализатори явно са учили в България! По-голяма тъпотия не бях чувал последните дни. Мисля, че по-голям трафик се генерира от Гугъл Мапс или някои предварително инсталирани програми на телефоните, които са оставени да се синхронизират сами - това може да генерира трафик... Една снимка от смартфон не е по-голяма от 2,5- 3 МБ. Какъв трафик???!!!
    jorjino