Потребителите на Telenor вече могат да плащат и в App Store чрез мобилната си сметка

Потребителите на Telenor вече могат да плащат и в App Store чрез мобилната си сметка

От днес клиентите на Telenor ще могат да заплащат за покупки в App Store, Apple Music, iTunes и iBooks, като сумата се начислява към месечната им сметка за мобилни услуги. Услугата е позната като “Плати с Теленор” и позволява безопасно пазаруване на мобилно съдържание без банкова карта. Тя е достъпна за всички клиенти на абонаментни и предплатени услуги на компанията, които имат активен профил Apple ID. За да се възползват от улеснението, трябва да изберат “Mobile Phone” като предпочитан начин за плащане в настройките на акаунта си в App Store, Apple Music, iTunes и iBooks в iPhone, iPad, iPod touch или Mac, или в iTunes в компютър.

Месечното ограничение за такива покупки е 20 лв. за потребителите с кредитен лимит под 100 лв. и 50 лв. месечно при лимит над 100 лв. Потребителите на предплатени услуги разполагат с лимит за покупки до размера на кредита по предплатената карта, но не повече от 20 лв. на месец. Припомняме, че Telenor предложи възможност за покупка на съдържание в Google Play през юни миналата година, а към края на юли услугата вече е имала над 70 000 потребители, които са осъществили повече от 318 000 трансакции. Най-много покупки на мобилно съдържание са генерирали игрите Clash of Clans и Gardenscapes.

  • Дори е и за хора, които не ползват iOS. Ако имаш поне Apple ID (както мен), може да си активираш Apple Music дори на Android.
    Dubspace