Потребителите недоволни от новите карти в iOS 6

Потребителите недоволни от новите карти в iOS 6
Снощи притежателите на някои от мобилните устройства на Apple получиха възможност да обновят софтуера им до iOS 6, но мнозина вече съжаляват за това. Основната причина е новото приложение Maps, което е собствена разработка на Apple и което заменя Google Maps в платформата. Оказва се, че приложението не може да се мери с това на Google по отношение представяната картова информация, макар и потребителите да признават, че данните изглеждат по-приятно. Това обаче е за сметка на функционалността - от картите липсват много местни обекти, магазини и т.н., които иначе присъстват в картите на Google. Сателитните снимки също търпят критика, тъй като са с по-ниска резолюция. Потребители се оплакват и от грешна информация. Липсва и информация за градския транспорт.

Едно от решенията е да заредите в Safari maps.google.com или maps.nokia.com (осигурява дори гласови указания и опция за запазване на картата в устройството) и след това да добавите връзките към тях в основното меню на телефона или таблета си. Това би трябвало да направи живота ви по-лесен, докато Google не пусне самостоятелно приложение за достъп до Google Maps за iOS или докато Apple не подобри услугата си. Най-вероятно първото ще се случи по-скоро.

 • Ето една хубава снимка с офис на Спиди на картата след, като ми беше необходимо и се наложи да прибягна до услугите на Нокиа Мапс!!!:D
  Ванката
 • много яко... това е на светлинни години от Гугъл! веднага отивам да си купя иФон5 :D
  KOBRETI
 • Моторола се подиграва в своя реклама на новите карти от Apple :D iLost- просто култово :D
  milen888
 • Ох,мале-е-е-е...:S :D :|
  motofen2
 • Хахахахахахахаахахаахахаахах.... :D:D:D:D(cyber) Вече знам къде е Бъргър Кинг..:D:D:D
  Ванката
 • Малко за развеселяване (един колега го постна) - http://9gag.com/gag/5419582
  E34v8
 • Да прибавим към очевидните неща и невъзможността за слагане на гаджети/уиджети. Също към последната ти точка върви и ограничението в поддържаните формати (Примерно wma).:)
  mkpetrov
 • [Quote]това каквото може Андроид го може и иОС[/Quote] ъъъъ, аз само 2-3 неща да питам... - може ли да показва флаш видео? - мога ли да си сменя батерията с резервната, която ми е в джоба? - мога ли да си копирам видео и музика просто с копиране, без да чакам 3 часа безсмислено конвертиране? - мога ли да си свърша телефона към флашка и да си пусна филм от нея? - мога ли да си свърша телефона през УСБ и да копирам файлове в него като във флашка?
  KOBRETI
 • [Quote]Явно отдавна не си ползвал айфон защото след jailbreak на телефона можеш интерфейса да си го направиш да изглежда и като Windows XP ако желаеш,като ти е скъпо от AppStore си сваляш от Installous5 & Cydia каквото пожелаеш без стотинка да дадеш,можеш да сваляш директно торенти от Замунда ако пожелаеш. Единствено няма "дупка" за SD card.......но и не мога да разбера защо ти е това разширение,при положение че има толкова много начини за отдалечен достъп на база данни. Ползвай си DropBox,Google Drive които са с по 5 ГБ безплатно пространство. Единствената разлика между платформите е в това как човек се чувства ползвайки ги,това каквото може Андроид го може и иОС,няма толкова съществена разлика във функционалноста според мен. Стабилноста при работа,лесната употреба и добрата изработка са основните качества с които Андроид телефоните немогат да се съревновават.:D [/Quote] Не е точно така, защото jailbreak-a си е малко pain in the ass. Не за всяка версия на софтуера и телефон ти е наличен untethered, а с tethered е просто мъка. При всеки ъпдейт чакаш, после рестори и от начало. И пак трудно можеш да достигнеш някои функционалности вградени в андроид. И аз не мисля, че картата с памет е задължителна, ако имаш достатъчно вградена, но при Епъл да вземеш модел с повече памет си е доста скъпичко. Примерно малко куцо звучи разликата между 16GB и 32GB да ти е едни 200лв отгоре при положение, че 32GB хубава карта ти е 60лв... А за облачните системи при телефоните с Андроид често ти дават доста допълнително пространство, примерно със SGS3 върви 50GB в DropBox... Виж да материалите на изработка си прав, SGS3 си е като правен от кофички от кисело мляко :D
  board
 • Абе тук не става въпрос за това да си направиш интерфейса да ти изглежда както пожелаеш - за това има всякакви лаунчъри при Андроид, знам и за хилядите приложения, с които може да си обогати човек телефона, но става въпрос за възможността за смяна на операционни системи и кернели, което реално го превръща в "друго" устройство, за възможността да използвам телефона си за връзка с NTFS storage с възможност за големина на файловете над 2 ГБ (знаеш, че има 1080p mkv филми по над 10GB), за връзка с FullHD телевизор през MHL, за връзка с USB флаш драйв през OTG. Имам и dropbox и GDrive и това "как се чувствам не е единствената разлика между платформите" - за мен Apple са зомбираща и ограничаваща компания, още повече с разразилата се в последно време патентна война. В крайна сметка тя се отразява на джоба на крайните потребители като нас.
  drkalo
 • Ей не се научихте да боравите с факти, а не с измислени числа. 1300 лева друг за S3 ама друг път. За 980лв. (920+60 за абонаментна карта) се взима от Виваком с 1 година абонамент. И като ми говориш за jailbrake то аналогично се прави root и се слага custom ROM при Android и нещата придобиват съвсем друг характер. Телефоните с Custom ROM нямат нищо общо със стоков такъв. Както и Apple телефон без jailbreak за мен е за боклука.
  nmnikolov
 • @motofen2 По финансови причини ли? От айфонза за 1200лв на Самсунг за 200лв. с Андроид?Ако искам да си спестя разходи и аз ще си купя евтин телефон с Андроид,ама 1300лв/S3/за пластмасов телефон няма как да стане
  sinbad0
 • Явно отдавна не си ползвал айфон защото след jailbreak на телефона можеш интерфейса да си го направиш да изглежда и като Windows XP ако желаеш,като ти е скъпо от AppStore си сваляш от Installous5 & Cydia каквото пожелаеш без стотинка да дадеш,можеш да сваляш директно торенти от Замунда ако пожелаеш. Единствено няма "дупка" за SD card.......но и не мога да разбера защо ти е това разширение,при положение че има толкова много начини за отдалечен достъп на база данни. Ползвай си DropBox,Google Drive които са с по 5 ГБ безплатно пространство. Единствената разлика между платформите е в това как човек се чувства ползвайки ги,това каквото може Андроид го може и иОС,няма толкова съществена разлика във функционалноста според мен. Стабилноста при работа,лесната употреба и добрата изработка са основните качества с които Андроид телефоните немогат да се съревновават.:D
  sinbad0
 • - Ти, добре схващаш, но, той, явно, не ;)
  Cawo
 • Искаш ли да ти съставя списък с хора,които са изоставили айфона и са преминали на модел с Андроид?Само че на човек ще ми дължиш по 10 лв.:)
  motofen2
 • Обикновено не се поддавам на трол-постове, но тук не се сдържах, защото това е голяма глупост! Тия клишета сме ги слушали много пъти, за щастие са доста далече от истината, а тя е че болшинството от Iphonе-аджиите са водени единствено от снобски подбуди, не знаят какво точно са си взели и ползват едва 1/3 от възможностите на телефона, кефят се, че изглежда добре и им е лесен за употреба. Имал съм за известно време iPhone, но какво да ти кажа - малък ми е, ограничен ми е (наистина беше отдавна, признавам - 3GS). С Андроид днес мога да съм със Sense ROM, утре с MIUI, други ден с CM9 или 10, JB, ICS, TouchWiz, че даже и с нативен Линукс, мога да съм с клокнат процесор или графичен чип, програмите са ми по-евтини в Play Store, мога да си сложа доп. 64ГБ NTFS SD карта.....за какво БМВ и Opel говориш, че не мога нещо да схвана....може би....
  drkalo
 • Искам само да осъзнаете,че колкото и да не харесвате Епъл,вероятноста юзър ползващ Мак или Айфон да смени платформата с Андроид клони към нула. А обратното е често срещано явление......все едно да заменя БМВ"то си с Опел,няма как да стане.....
  sinbad0
 • Определено са много зле тези карти! Градовете в БГ са разместени на места. Иначе е много яко да се рееш все едно с хеликоптер из Ню-Йорк :)
  ion4ev
 • На притежателите на някои от мобилните устройства на Apple - ЧЕСТИТО (beer) и ако не им харесва да си сменят устройствата с Андроид такива ;)
  assen_l_s
 • И 0day exploit http://www.theregister.co.uk/2012/09/20/iphone_hack_photos_contacts_taken/ Бе супер са си ябълките, най-добрите!
  fintaraBG