Появи се снимка на HTC U

Появи се снимка на HTC U

В края на март Ивън Блас разкри много детайли за следващия флагман на HTC, който ще бъде част от серията U, а няколко седмици по-късно е готов да ни покаже и негови снимки. Както очаквахме, устройството ще замени използвания за задната страна метал със стъкло, така че до голяма степен ще предложи дизайн като този в U Play и U Ultra. Страничните рамки от двете страни на дисплея изглеждат намалени, а под него отново е поставен сензор за отпечатъци.

Вече знаем, че смартфонът се разработва под кодовото име Ocean, и се говори, че ще предложи 5,5” дисплей с резолюция 2560 x 1440 пиксела, чипсет Snapdragon 835, две камери с резолюция 12МР и 16МР, 64GB/128GB памет и microSD слот. Очакваме в страничната рамка да бъдат поместени сензори, които ще осигурят на потребителите възможност да управляват различни функции чрез жестове като стискане на рамката или плъзване на пръст върху нея. Премиерата на HTC U може да се състои до края на този месец, а началото на продажбите е планирано за началото на месец май.

Ново

Публикации от потребителя на Twitter @LlabTooFeR, който често споделя вътрешна информация от HTC, разкриват, че HTC U ще е наличен и във версия с 2 SIM карти и подобно на U Ultra ще е с IP57 сертифициран корпус и няма да има стандартен жак за слушалки.