Появиха се детайли за първия фитнес тракер на Redmi

Към края на миналата година генералният мениджър на Redmi Лу Вейбин сподели, че компанията подготвя собствен умен часовник, но изглежда преди него китайците ще пуснат фитнес тракер. За съществуването на устройство с името Redmi Fitness Tracker научаваме от китайски лийкър, който публикува и скица, показваща дизайна на бъдещото устройство.

Дизайнът на модела, както и някои негови функционалности, са се появили в приложението Mi Fit. От изображението на гривната виждаме, че тя ще разполага със сравнително малък дисплей и дебели странични рамки. Освен това ще е наличен тънък продълговат сензорен бутон под дисплея.

Сред останалите функционалности най-вероятно ще видим будилник, пулсомер, възможност за управление на музикалния плейбек в телефона и поддръжка за безконтактни разплащания през NFC. Очакваме новата фитнес гривна да е по-евтина от устройствата в серията Mi Band, но засега не знаем конкретна цена и кога ще започнат продажбите.

Това обаче най-вероятно ще стане скоро, тъй като миналата седмица устройство с модел HMSH01GE е преминало процеса по сертификация в BIS. В сайта то е описано като умен часовник, но е доста вероятно да става дума за фитнес тракер, тъй като те попадат в една категория.

Източник: Weibo