Появиха се концептуални рендъри на Samsung Galaxy F

За сгъваемия смартфон на Samsung се говори от години, но по всичко личи, че ще го видим на пазара в началото на следващата година. Дизайнерът Йонас Денерт е разгледал детайлно всички патенти на Samsung във връзка със сгъваемите смартфони и се е постарал да пресъздаде на тяхна база вероятния външен вид на устройството. Трябва да се има предвид, че рендърите не са официални и не са дело на Samsung.

Кадрите обаче се базират изцяло на реална информация от компанията. В случая Йонас Денерт е използвал скиците от патентите и е превърнал схематичните рисунки в качествени изображения, които илюстрират най-вероятния външен вид на телефона. Името Galaxy F пък циркулира от известно време в интернет пространството като вероятно наименование на новата серия. В случая F идва от Foldable.

Очакванията са дисплеят в разгънат вид да е с внушителния диагонал от 7.3” и да предлага резолюция 1440 x 3360 пиксела и съотношение 21:9. От рендърите се вижда, че Galaxy F няма да може да бъде сгъван напълно. Това се налага от обстоятелството, че пълното сгъване няма да се отрази добре на дисплея в дългосрочен план. Освен това сгъването не е точно в средата и в затворено състояние се вижда малка част от дисплея, върху която се показва сервизна информация.

Източник: Nieuwemobiel

 • А защо да не се сгъва с дисплея навън? Хем ще е затворен плътно, хем дисплея ще е огънат плавно. С дисплея навън може да има "always-on" екран - ще показва известия, часовник и подобни неща. Възможно е да има частично затворено състояние, за да стои като часовник/фоторамка/подобни.
  npet
 • Няма страшно,като седнеш веднъж върху него и ще се сгъне напълно:D
  predator70
 • Чакам коментара на Аполон25
  Blue Sky
 • След него модел, който се отваря на четири и става на сгъваем лаптоп ;)
  more_bg
 • Поредната глупост от самсунг
  Gilespi
 • Толкова е грозен, че ще си го купят само най-големите фенове на Самсунг!
  bibo35
 • до 5-6 години може би ще го осъвършенстват. Сега изглежда просто тъпо с това полу-прегъване, освен че ще е крайно неудобно да се носи така в джоба. Обаче защо ли си мисля че в тоя сайт така профилактично всяка година излиза тази новина...и така вече около 4-5 години.
  feuer34
 • Носенето в "затворено" положение ми се вижда крайно неудобно и рисково. По-удобно, може би, е че може да се прегъва леко по формите на джоба.
  b0bb0