Предварителна информация за Sony LT30 Mint

Предварителна информация за Sony LT30 Mint
Освен над смартфона LT29i Hayabusa, Sony работи и по друг интересен модел, който се надяваме да видим съвсем скоро. Той е с номер LT30 и кодово име Mint и се очаква да е много сходен с LT29, който иначе е международна версия на японския модел Xperia GX. Последното става ясно от публикация в сайта на Bluetooth Special Interest Group, в която се посочва, че дизайнът на устройството е част от премиум продуктова линия и дори включва извит заден панел.

Bluetooth SIG разкрива и някои от характеристиките на телефона - той ще има 4,6" дисплей с резолюция 720 x 1280 пиксела, 13MP камера с опция за запис на 1080p видео, 720p предна камера, 1GB RAM и micrоUSB порт с технологията MHL. Sony LT30 ще е с размери 129 x 68 x 9 мм и ще тежи 140 грама.

Междувременно телефонът, изглежда, е стигнал до редакцията на Mobile-Review.com и преди да видим тест на телефона, Елдар Муртазин публикува изображение с резултати от теста Quadrant. Очакванията са, че смартфонът ще има двуядрен процесор Qualcomm Snapdragon S4, който осигурява впечатляваща производителност, макар и според теста тя да е по-ниска от тази на NVIDIA Tegra 3.

Междувременно се появиха резултатите от тестове и в популярни сайтове за тестване на производителността. Този в GLBenchmark потвърждава наличието на двуядрен процесор с честота 1.5GHz, дисплей с резолюция 720 x 1196 пиксела и Android 4.0.4. Запис в NenaMark2 потвърждава, че смартфона ще има графичен ускорител Adreno 225, което насочва към процесор MSM8960 Qualcomm Snapdragon S4.

Не е изключено премиерата на смартфона да се състои в края на август по време на изложението IFA 2012 в Берлин. На 29 август Sony организира събитие за представители на пресата, на което може да ни зарадва с нови мобилни продукти.