Продажбите на Huawei Mate X няма да започнат през септември

Продажбите на Huawei Mate X няма да започнат през септември

Пазарната премиера на смартфона със сгъваем дисплей Huawei Mate X беше отложена отново, като вместо през септември, както очаквахме, моделът ще се появи на пазара до края на годината, но не и преди ноември. Това разкрива TechRadar, като цитира пресконференция на Huawei от Китай. Компанията не иска да изпусне предпразничния сезон на пазаруване в края на годината и пролетния фестивал в Китай в началото на 2020.

Това означава, че ако Galaxy Fold направи пазарния си дебют през септември, ще има комфортна преднина на пазара поне за два месеца. Изданието ни запознава с информация и за следващото устройство в серията, което изглежда ще разполага с повече екрани и ще се появи догодина. Това ще може да бъде осъществено чрез замяната на металната повърхност на гърба със стъклена, която може да бъде подходяща за вграждане на допълнителен дисплей.

От представянето на Mate X по време на мобилния конгрес през февруари компанията е променила някои елементи в конструкцията, като пантата falcon и бутона за заключване. Сред обмисляните, но неосъществени идеи на инженерния екип, е била и замяната на стоманения гръб с алуминиев, което би намалило теглото на устройството с 20 г. Материалът обаче не се е оказал достатъчно здрав.

Източник: TechRadar

Оферти на деня